Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:38 22 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei bărbaţi reţinuţi în urma percheziţii la persoane bănuite de furturi comise în Germania

ro

26 Nov, 2015 12:28 797 Marime text
 
Poliţiştii Direcției de Investigații Criminale a Inspectoratului General al Poliției Române și polițiștii de investigații criminale din cadrul inspectoratelor de poliție județene Giurgiu, Teleorman, Ilfov și Buzău, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, au efectuat 13 percheziții domiciliare.
 
Au fost puse în executare şapte mandate europene de arestare, emise de către magistrații germani pe numele persoanelor bănuite în cauză, cetățeni români. Până în prezent au fost depistaţi și reținuţi trei dintre cei în cauză, doi pe raza județului Giurgiu şi unul pe raza județului Bihor, la ieșirea din țară.
 
În urma perchezițiilor, au fost găsite și ridicate înscrisuri cu valoare probatorie şi bunuri în valoare de peste 30.000 de euro (telefoane mobile, cartele telefonice, tehnică de calcul, aparatură electrică şi unelte).
 
Activităţile s-au desfăşurat în județele Giurgiu (8), Teleorman (2), Ilfov (2) și Buzău (1), fiind vizate mai multe persoane bănuite de furturi de metale neferoase (cupru), comise pe teritoriul Germaniei.
 
Acțiunea s-a organizat în baza unor cereri de comisie rogatorie internațională, formulate de autoritățile judiciare din Nürnberg și Bamberg prin Serviciul de Cooperare Judiciară Internaţională, Relaţii Internaţionale şi Programe al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.
 
Activitățile au beneficiat de sprijinul structurilor de intervenții și acțiuni speciale ale Poliției Române și al specialiștilor criminaliști, fiind prezenți și 12 ofițeri de poliție germani din Landul Bavaria.
 
Persoanele în cauză sunt cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, distrugere, furt calificat și tentativă la furt calificat.
 
Prejudiciul total cauzat prin activitatea infracţională este de aproximativ 250.000 de euro.
 
Persoanele depistate vor fi prezentate instanței cu propunere de arestare preventivă, în vederea predării către autoritățile germane.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii