Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:38 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziții în București și alte două județe din țară! Vizate, persoane suspectate de șantaj

ro

11 Apr, 2024 14:27 383 Marime text
La data de 10 aprilie 2024, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul Grupuri Infracționale Violente au pus în executare 4 mandate de percheziție domiciliară, în Municipiul București și județele Ilfov și Călărași, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de șantaj în formă continuată.
 
Potrivit Poliției Capitalei, din datele și probele administrate în cauză, de către polițiștii Serviciului Grupuri Infracționale Violente, a rezultat presupunerea rezonabilă că, în perioada februarie - martie 2024, doi bărbați, în vârstă de 36, respectiv 40 de ani, ar fi exercitat amemințări cu acte de violență, asupra a doi bărbați cu scopul de a-i determina să îi remită primului diverse sume de bani, invocând o pretinsă pagubă pe care aceștia ar fi suferit-o.

 „În vederea administrării materialului probator, la data de 10 aprilie 2024, au fost puse în aplicare 4 mandate de percheziție domiciliară, fiind identificate și ridicate mai multe bunuri de interes în cauză, printre care un pistol tip airsoft, 10 bile metalice și peste 1.500 de articole pirotehnice.
 
Cei doi bănuiți au fost depistați și conduși la audieri.
 
Față de bărbatul în vârstă de 36 de ani a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraților cu propunere legală.
 
Cercetările sunt continuate de către Serviciul Grupuri Infracționale Violente, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, sub aspectul săvârșirii a două infracțiuni de șantaj în formă continuată“ - au mai precizat reprezentanții Poliției Capitalei.

 
Acțiunea a beneficiat de sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și Serviciului Criminalist din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, precum și de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.
 

„Facem precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este un procedeu în cadrul procesului penal reglementat de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie“ - au mai menționat reprezentanții Poliției Capitalei.

Citește și: 

Percheziții la persoane bănuite de camătă și trafic de persoane
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii