Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:29 21 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Spectacol inedit pe scena Casei de Cultură din Constanţa

ro

17 Nov, 2014 10:47 900 Marime text
Arhiepiscopia Tomisului organizează un inedit eveniment religios cultural-artistic, ce se va desfăşura miercuri, 19 noiembrie, la Casa de Cultură a Municipiului Constanţa, începând cu ora 18.00.

Drama muzicală sacră „Constantin Brâncoveanu” este o încununare a evenimentelor prilejuite de anul comemorativ „300 de ani de la martiriul Sfinţilor Brâncoveni”, declarat de către Patriarhia Română. „De remarcat este faptul că această operă a însemnat un act de canonizare a Sfinţilor Martiri Brâncoveni, anticipând consacrarea lor ca sfinţi de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Vom avea o seară de trăire religioasă intensă a martiriului Sfântului Voievod Constantin Brâncoveanu, căruia i se aduce laudă şi mulţumire preaslăvind de fapt pe Însuşi Dumnezeu prin martirii Săi”, a menţionat IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, şi iniţiatorul acestui proiect.

Fresca muzicală a avut unica reprezentaţie la Opera Română din Bucureşti în anul 1935. De atunci nu a mai fost interpretată din cauza situaţiei politice a ţării. Muzica îi aparţine renumitului compozitor Sabin Drăgoi (de la a cărui naştere se împlinesc 120 de ani), iar libretul este semnat de Sandu Tudor, fiind un omagiu - acatist adus domnitorului martir. Intrarea este liberă.

Ti-a placut articolul?

Comentarii