Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:05 06 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scurgeri radioactive şi risc de fuziune nucleară la centrala japoneză Fukushima

ro

12 Mar, 2011 12:58 930 Marime text

O scurgere de cesiu radioactiv a fost detectată, sâmbătă, la centrala nucleară Fukushima 1, situată la 250 de kilometri nord de Tokyo, iar Agenţia pentru securitate nucleară şi industrială a apreciat că într-unul dintre reactoare s-ar putea declanşa un proces de fuziune nucleară.

Un purtător de cuvânt al companiei Tokyo Electric Power (TEPCO) a precizat însă că procesul de fuziune nu a fost declanşat, iar compania încearcă să obţină o creştere a nivelului apei pentru răcirea reactorului numărul 1.

După cutremurul devastator produs vineri în Japonia, sistemul de răcire al reactorului 1 de la Fukushima a înregistrat mai multe defecţiuni, urmate de o creştere anormală a presiunii interne.

Autorităţile au decis evacuarea locuitorilor pe o rază de 10 kilometri în jurul centralei şi au cerut TEPCO să elibereze în atmosferă vapori cu conţinut de elemente radioactive, pentru a obţine o scădere a presiunii.

O măsură similară a fost luată şi la centrala nucleară Fukushima 2, aflată în apropierea epicentrului cutremurului cu magnitudinea 8,9 produs vineri.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii