Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:17 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Modă Pentru 2024. Culori vii, materiale inovatoare și stiluri neașteptate

ro

07 Jan, 2024 21:31 1423 Marime text
foto: Pexels Țesăturile ecologice sunt mai populare ca niciodată și vă puteți aștepta să vedeți o creștere a îmbrăcămintei fabricate din materiale reciclate și organice, potrivit lui Patrick Kenger, stilist personal și consultant de imagine, conform Business Insider.

Stilistul a recomandat să adaugi în garderoba ta lucruri precum blugi din bumbac organic sau accesorii realizate cu materiale mai durabile.


Țesăturile texturate pot adăuga profunzime unei ținute

Potrivit lui Daniel Mofor, designerul principal și fondatorul Don Morphy , țesăturile texturate sunt o tendință de urmărit în acest an.

Designerul a spus că puteți adăuga profunzime oricărei ținute cu tweed sau jacquard (o țesătură țesută) și puteți combina materiale mai aspre cu texturi netede pentru contrast.

„Acum, în special pentru miri, cei mai mulți înclină spre țesăturile jacquard – departe de costumele plictisitoare simple albastre și negre”, a spus Mofor pentru BI.



Moda fluidă de gen este pregătită să atingă noi culmi

Moda fluidă de gen, un amestec de stiluri masculine și feminine, este de așteptat să atingă noi culmi în 2024, potrivit Kenger.

„Se așteaptă ca siluetele unisex și reprezentările diverse să fie prezentate în mod proeminent atât în ​​modă înaltă, cât și în look-urile de zi cu zi”, a spus el pentru BI.


Stilistul a sugerat să experimenteze cu elemente mixte, cum ar fi adăugarea unui blazer supradimensionat peste o rochie fluidă.



Ținutele monocromatice sunt elegante și sofisticate

Îmbrățișarea unei singure culori din cap până în picioare creează un aspect elegant și sofisticat, potrivit Deseri Kelley, fondatorul și designerul DESERI .

„Îmbracarea monocromatică înseamnă explorarea diferitelor nuanțe și tonuri în cadrul unei singure familii de culori”, a spus designerul pentru BI.


Alegeți o culoare măgulitoare și experimentați cu diferite texturi. Kelley a spus că puteți adăuga variații subtile în accesorii pentru un ansamblu monocromatic lustruit.



Metalele au cunoscut o creștere uriașă a popularității

„Datorită look-urilor de turneu de concerte de mare profil de la vedete precum Taylor Swift și Beyoncé, metalele s-au bucurat de o creștere a popularității în 2023, care mă aștept să continue”, a spus Rivera pentru BI.


Pentru cei care se simt intimidați de tendință, încearcă să asociezi piese metalice cu articole mai accesibile în dulapul tău. Stilistul a spus că acest lucru poate crea o atmosferă glam casual.

„Sugerez să aranjați o fustă midi metalizată cu un tricou alb simplu sau să accesorizați un ansamblu de denim pe denim cu pantofi plate metalizat pentru un look care este în egală măsură funcționalitate și evaziune”, a spus ea.



Culorile îndrăznețe sunt la modă

Potrivit lui Kenger, culorile îndrăznețe și vibrante sunt la modă pentru 2024. Gândiți-vă la roșuri, portocalii și galbene saturate - culori care ies și fac o declarație.

„Puteți să vă jucați cu acestea asociind piese luminoase cu articole mai neutre, cum ar fi cremele și griurile”, a spus el pentru BI.



Retrofuturismul îmbină aspectul vintage cu croielile moderne

Combinarea esteticii retro cu elemente futuriste va fi o tendință distractivă în acest an, potrivit Kenger și Mofor.

Mofor a explicat că tendința se referă la amestecarea modelelor de școală veche cu croieli mai contemporane.

„Căutați prin acele reviste din anii ’80 pentru a vă inspira cu țesături metalice, forme geometrice și accesorii mari și colorate”, a spus Kenger pentru BI.



Athleisure continuă să fie o alegere populară în modă

Potrivit lui Kelley, athleisure continuă să evolueze, încorporând țesături de înaltă performanță și modele inovatoare care tranzitează fără probleme de la sală la viața de zi cu zi.

„Îmbrățișați îmbrăcăminte sportivă confortabilă, dar elegantă pentru diverse ocazii”, a spus designerul pentru BI. „Combinați piese sportive cu articole casual și înalte pentru un aspect modern pentru sport.”




Luxul liniștit ia locul logo-urilor supradimensionate

O schimbare către un lux liniștit sau tăcut – haine de înaltă calitate, cu un brand minim sau deloc vizibil – este o altă tendință pe care Kelley o așteaptă cu nerăbdare în acest an.

Tendința subliniază eleganța subtilă și subestimată față de logo-uri vizibile. Materialele de înaltă calitate, măiestria expertă și designul atemporal au prioritate.

„Optați pentru tonuri neutre și stiluri versatile care completează perfect diverse ținute”, a spus designerul pentru BI. „Concentrează-te pe calitate în detrimentul cantității, alegând piese atemporale care să reziste testului timpului.”


Țesăturile transparente și transparente

Țesăturile transparente și transparente care dezvăluie pielea într-un mod elegant și de bun gust vor fi populare, potrivit Kelley. Gândiți-vă la materiale precum plasă și organza.

Designerul a recomandat experimentarea cu diferite texturi și stiluri pentru a obține nivelul dorit de transparență.

„Puneți în mod strategic articolele de îmbrăcăminte transparente peste piese opace pentru un aspect sofisticat, dar îndrăzneț”, a spus ea pentru BI.

Accesoriile maximaliste vor domina

Accesoriile supradimensionate și îndrăznețe vor ocupa centrul atenției în 2024, potrivit Kelley. Așteptați-vă să vedeți o mulțime de bijuterii groase, ochelari de soare mari și genți de excepție.

„Păstrați îmbrăcămintea simplă și lăsați accesoriile să fie punctul focal”, a spus ea pentru BI. „Amestecă și potrivește texturi, culori și forme pentru un impact maximalist.”



sursa: stiripesurse.ro. 


Citește și:

Fii în tendinţe, creându-ţi outfit-uri practice, moderne şi comode!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii