Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:33 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prognoza meteo- 7 septembrie

ro

07 Sep, 2010 11:27 1155 Marime text

Vremea ne răsfaţă marţi cu o zi de început de toamnă fără cusur. Norii lasă ploi doar prin nord-est şi la munte, soarele în rest tronează pe cerul ţării, vântul abia dacă se simte, iar temperaturile cresc până la valori termice plăcute, între 16 şi 28 de grade.

Dincolo de rama Carpaţilor, vremea va fi frumoasă. Ploi, slabe şi rare, sunt posibile doar prin zonele de şes şi la munte, unde, izolat, se vor semnala şi fulgere şi tunete. După o dimineaţă rece însă, amiaza aduce valori de 20 de grade la Cluj şi Baia Mare, 22 la Arad şi Sibiu şi 23 la Timişoara.

Sudul ţării va fi încă şi mai însorit, aşa că amiaza aproape că are parfum de vară târzie, cu valori de peste 25 de grade până chiar spre 27-28 în sudul Câmpieie Române. La deal însă s-ar putea să avem nevoie şi de câte o umbrelă, dar ploile vor fi doar în trecere.

Vremea va fi plăcută şi în Dobrogea. Maximele ating 24-25 de grade în partea continentală, dar şi pe litoral, unde turiştii au parte de o zi potrivită pentru câteva ore pe plajă.

Doar în Moldova ploile sunt ceva mai prezente, dar nu dau totuşi tonul zilei. Printre nori, se mai arată şi soarele, iar maximele ating 16 grade la Suceava, 18 la Piatra Neamţ, 22 de la Focşani şi24 la Galaţi.

În Capitală se anunţă o nouă zi frumoasă, cu o temperatură maximă de de 26-27 grade, valoare încurajată de un soare nu prea deranjat de nori şi de vântul abia perceptibil.

Dincolo de Prut, ploile sunt doar în partea de nord a Basarabiei, mai mult spre după masă, dar până atunci se adună 19 grade în Bălţi. În rest, soarele se întâlneşte doar cu nori neaducători de ploaie, aşa că şi regimul termic e mai darnic, cu 23 de grade la Chişinău şi un grad mai mult la Cahul.

Sursa: realitatea.net

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii