Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:32 18 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prea multe vacanțe pentru elevi. România, pe locul trei în topul ineficienţei privind educația

ro

11 Nov, 2017 12:51 1247 Marime text
Vacanțele dese îşi pun amprenta asupra calităţii educaţiei. Este concluzia la care ajung tot mai mulţi învăţători. Elevii din ciclul primar tocmai au fost în vacanţă săptămâna aceasta, iar peste o lună şi jumătate urmează o altă pauză. Cadrele didactice nu le văd însă cu ochi buni. În sprijinul lor vine şi ultimul studiu Eurostat: învăţământul românesc, cel mai lung din Europa, este pe locul trei, într-un top al ineficienţei, potrivit Digi 24.

Până la sfârșitul lunii ianuarie, elevii vor mai avea vacanță timp de o lună. Luni, elevii din ciclul primar reîncep școala, dar vor fi liberi, din nou, în perioada 30 noiembrie - 3 decembrie. La sfârșitul lui decembrie urmează vacanță de iarnă. După vacanță de iarnă, la începutul lui februarie, elevii intră, din nou, în vacanță.

“Așa cum este planificat sistemul românesc, actual, de învățare și cum se derulează tradițional, de zeci de zile, vacanțele vin cam anapoda. Întrerup ce am planificat noi la începutul anului, fără să realizăm cumva că aceste înteruperi ar trebui să fie perioade de așezare a materiei.”, spune Oana Moraru, expert în educație.

Potrivit unui studiu Eurostat, România se află pe locul al 3-lea când vine vorba de timpul pe care copiii îl petrec la școală: 11 ani. În același timp elevii din țara noastră sunt fruntași la numărul de zile petrecute în vacanță.

Ti-a placut articolul?

Comentarii