Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:11 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISJ Județul Constanța, lider în țară la numărul de proiecte acceptate, depuse de liceele agricole

ro

12 Apr, 2024 13:12 576 Marime text
Inspectoratul Școlar Județean Constanța și unitățile de învățământ din subordine, alături de UAT-uri, de Universitatea Ovidius Constanța s-au implicat în atragerea de fonduri europene în județ, pentru educație.

Pentru proiectele finanțate din PNRR, Componenta 15: EDUCAȚIE, Inspectoratul Școlar Județean Constanța intervenit activ prin consiliere, consultanță, centralizare a informațiilor, avizare și promovare.

Din informațiile pe care le deținem, eforturile depuse de instituția noastră și de unitățile de învățământ au așezat Constanța pe primul loc, transmite un comunicat din partea ISJ Constanța. 


Iată comunicatul de presă pus la dispoziție de ISJ Constanța: 

Inspectoratul Școlar Județean Constanța și unitățile de învățământ din subordine, alături de UAT-uri, de Universitatea Ovidius Constanța s-au implicat în atragerea de fonduri europene în județ, pentru educație.

Pentru proiectele finanțate din PNRR, Componenta 15: EDUCAȚIE, Inspectoratul Școlar Județean Constanța intervenit activ prin consiliere, consultanță, centralizare a informațiilor, avizare și promovare. Din informațiile pe care le deținem, eforturile depuse de instituția noastră și de unitățile de învățământ au așezat Constanța pe primul loc:

- județul Constanța este lider în țară, la numărul de SmartLab-uri (solicitanți putând fi unitățile de învățământ secundar superior, de stat sau particulare acreditate, precum și palatele și cluburile copiilor cu personalitate juridică);
- județul Constanța este lider în țară, la numărul de proiecte acceptate, depuse de liceele agricole (solicitanți putând fi unitățile de învățământ de stat acreditate, de nivel liceal profil tehnologic, cu peste 10% clase cu profil agricol).

Nu deținem date cu privire la ierarhia la nivel național pentru apelurile în care solicitanți au fost alții decât unitățile de învățământ, însă:

- pentru dotare cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale, toate proiectele depuse au fost câștigate de cele 63 de UAT (din cele 70 din județ);
- pentru servicii de educație timpurie complementară sunt semnate contractele, iar pentru școli verzi - toate proiectele depuse au trecut de etapa de evaluare a eligibilității;
- proiectul pentru campus pentru învățământ dual a primit cel mai mare punctaj, pe regiunea de dezvoltare Sud-Est, contractul este semnat și proiectul este demarat.



Citește și:

Aqua Geoterma Resource SRL a semnat cu ISJ Constanța. Firma se va ocupa de cazarea și hrana participanților la Olimpiada Națională de Geografie (DOCUMENTE)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii