Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:46 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Polițiștii continuă sesiunile de informare Elevii, victime ale consumului de droguri și alcool la volan

ro

14 May, 2014 20:32 2292 Marime text
Poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa, împreună cu specialişti din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Constanţa şi voluntari au desfăşurat astăzi o activitate în rândul elevilor de la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru”  şi de la Colegiul Tehnic „Pontica”, din municipiul Constanţa.

Activitatea se înscrie în cadrul proiectului „Stop alcoolului și drogurilor la volan, alege viaţa!” şi a avut ca scop prevenirea victimizării tinerilor, a consumului de droguri, a substanţelor etnobotanice şi a alcoolului.
Elevilor le-au fost prezentate riscurile şi consecinţele juridice la care se expun, în cazul consumării substanţelor stupefiante sau a alcoolului.  

În a doua a parte a activităţii, tinerii au fost informaţi cu privire la accidentele rutiere soldate cu victime, care s-au produs pe raza judeţului Constanţa, având cauză principală consumul de alcool şi droguri. Totodată, le-au fost prezentate şi noile reglementări ale Codului Penal.
La finalul activității, liceenii au vizionat câteva spoturi cu caracter preventiv.

„La nivelul judeţului Constanţa vor avea loc în perioada următoare astfel de sesiuni de informare cu elevi din clasele de liceu, deoarece prevenirea victimizării tinerilor reprezintă o prioritate a poliţiştilor constănţeni şi a specialiştilor din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Constanţa, care prin popularizarea legilor şi comunicare interactivă, încearcă responsabilizarea acestora”, se arată într-un comunicat de presă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii