Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:11 20 04 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Piedone nu se lasă. Va iniția o nouă campanie de strângere de semnături

ro

20 Apr, 2016 11:38 887 Marime text
 
Judecătorii de la Tribunalul București au decis, ieri, că fostul edil al sectorului 2 Cristian Popescu nu mai poate candida pentru un nou mandat. Practic, Tribunalul a admis o contestație depusă de avocatul Gheorghe Piperea, în dosarul în care mai mulți supraviețuitori de la Colectiv au contestat candidatura lui Piedone. Piperea susținea că lista depusă de Piedone nu îndeplinește condițiile legale, adăugând că, "având în vedere oprobriul public" declanșat împotriva fostului primar, este imposibil ca acesta să fi reușit strângerea semnăturilor necesare, care să respecte condițiile prevăzute de art. 51 din Legea nr. 115/2015, neexistând nicio probă vizuală privind o eventuală campanie de strângere publică de semnături pentru susținerea acestei candidaturi.

În al doilea rând, avocatul le-a spus judecătorilor că există un conflict de interese între Piedone și instituția la care acesta și-a depus candidatura, întrucât Primăria Sector 4 s-a constituit parte civilă în dosarul Colectiv, solicitând daune morale de 100 milioane euro, existând posibilitatea ca, odată ales primar, Piedone să determine renunțarea la acțiunea civilă. 

Dar să nu credeţi că decizia Tribunalului îl va opri. Piedone vrea musai să candideze, aşa încât a anunţat că va iniția o nouă campanie de strângere de semnături.
 

"Văd că se dă o luptă pe viață și pe moarte să îmi fie împiedicată candidatura. Ei bine, nu au decât două opțiuni, să mă omoare sau să mă lase în pace să mă supun judecății dvs, la vot, pe 5 iunie. Vă mulțumesc dvs, celor care au fost alături de mine, și vă anunț că voi iniția o nouă campanie de strângere de semnături, de data aceasta de două ori mai multe, că poate așa vom putea trece peste toate mizeriile pe care le pregătesc cei care vor puterea cu orice preț", a scris el, pe Facebook.

 
Piedone a menționat că va anunța pe rețeaua de socializare locurile în care va fi prezent pentru campania de semnături.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii