Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:16 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PDL si UDMR s-ar putea confrunta cu prima "cearta" in Coalitie

ro

12 Mar, 2010 17:12 1040 Marime text

Tema: Parlamentul Unicameral. Liderul UDMR Marko Bela a declarat, astăzi, că nu agreează ideea Legislativului cu o singură Cameră, iar în viitoarea Constituţie, Guvernul ar trebui să nu mai poată adopta Ordonanţe de Urgenţă.

"Nu agreăm ideea Parlamentului unicameral, pentru că într-adevăr funcţionează democraţii cu o singură Cameră şi funcţionează democraţii cu Parlamente bicamerale, deci din acest punct de vedere eu nu cred că s-ar aduce atingere ideii de democraţie în sine, dacă se trece de la un Parlament bicameral la un Parlament unicameral. Dar România totuşi este o ţară relativ mare, cu mai multe zone, cu mai multe regiuni foarte specifice, comunităţi diferite şi într-o astfel de situaţie ar fi foarte bine dacă am păstra sistemul bicameral, dar nu cel actual", a spus Marko Bela, la RFI România.

Liderul UDMR este de părere că Senatul ar trebui să fie o reprezentanţă a diferitelor regiuni sau a judeţelor, iar în Camera Deputaţilor reprezentarea să fie eminamente politică. Liderul UDMR a declarat că susţine ideea preşedintelui ales de Parlament.

Sursa: evz.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii