Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:37 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Grupul deputaţilor neafiliaţi, membri ai REPER, au anunţat că au finalizat textul unei moţiuni de cenzură

ro

24 Sep, 2023 11:44 827 Marime text



Grupul deputaţilor neafiliaţi, membri ai REPER, au anunţat într-o conferință de presă că au finalizat textul unei moţiuni de cenzură şi au făcut un apel către parlamentarii USR, UDMR şi Forţa Dreptei să se alăture acestui demers, după ce Guvernul a anunţat modificările la Codul fiscal printr-un proiect de lege pe care intenţionează să-şi angajeze răspunderea.

Pentru a putea depune moțiunea inițiatorii au nevoie de un număr minim de 117 semnături.

"Suntem în acest moment într-un moment de cumpănă pentru România. În ultimele luni Guvernul condus de Marcel Ciolacu a intensificat fără precedent tensiunea în mediul privat şi practic joacă la ruletă viitorul economic al României. Un Guvern care nu înţelege economia, care este complet rupt de realitate şi care nici nu spune adevărul românilor trebuie să plece", a declarat deputata Oana Cambera.


Conform deputatului Cătălin Teniţă, modificările propuse de Guvernul Ciolacu reprezintă "un atentat la visul antreprenorial", urmând să se ia "foarte multe impozite de la cei mai chinuiţi dintre români pentru a păstra un sector bugetar foarte politizat şi foarte puţin eficient".


Și cei de la AUR au anunțat că vor să depună moțiune de cenzură, însă nicio altă formațiune politică nu s-a arătat interesată să se asocieze cu acest demers.

USR a spus că va ataca la Curtea Constituțională documentul prin care Guvernul îşi angajează răspunderea în fața Parlamentului pe pachetul de măsuri fiscale și că nu se va alia cu AUR pentru o moţiune de cenzură.


Pentru ca o moțiune de cenzură să treacă este nevoie de minimum de 234 de voturi pentru. PSD-PNL-minorități naționale au o majoritate confortabilă de 276 de voturi, din totalul de 466 de parlamentari.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii