Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:37 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

"Lui Ponta au început să-i tremure genunchii după ce s-a întâlnit cu ambasadorul SUA" Grupul PSD Constanţa atacă Grupul de la Cluj

ro

09 Aug, 2012 07:40 1548 Marime text

Lideri din USL încep să fie din ce în ce mai nemulţumiţi de modul în care guvernul Ponta acţionează pentru stabilirea numărului persoanelor înscrise în listele electorale permanente. Anularea mini-recensământului, anunţat cu mare tam-tam, dar şi alte acţiuni "confuze" ale echipei guvernamentale au început să nemulţumească teritoriul.

Nervozitate. Cam aşa poate fi descrisă starea de spirit din interiorul USL din cauza modului în care Guvernul acţionează pentru actualizarea listelor electorale permanente, decisive în stabilirea cvorumului de prezenţă pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu. Cel care a dat public un mesaj critic la adresa guvernului a fost chiar preşedintele interimar, Crin Antonescu. Potrivit acestuia, Guvernul a manifestat o anumită "timiditate şi confuzie" faţă de presiunile venită din partea preşedintelui suspendat Traian Băsescu.

Nemulţumiri vin de la Constanţa

Principalele acuze la adresa lui Victor Ponta ţin de nominalizarea lui Ioan Rus în fruntea Ministerului de Interne, de "bâlbâielile" de comunicare, dar şi de modul practic în care sunt periate listele.

Cei din PSD Constanţa nu înţeleg de ce a fost menţinut Ioan Rus în fruntea Ministerului, deşi a încălcat decizii luate în cadrul Comitetului Executiv al partidului.

"La ultimul Comitet Executiv liderii organizaţiilor din teritoriu i-au cerut lui Rus să-i scoată de pe listele electorale pe cei cu cărţile de identitate care nu mai sunt valabile. Probabil nu a vrut. Ponta a fost de acord să se facă acest lucru, iar după numărătoarea noastră era vorba de aproximativ un milion de persoane. O singură dată apeşi pe soft şi constaţi că aceştia nu mai sunt, dar Rus nu a dorit", a declarat pentru gândul preşedintele CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu.

El nu s-a sfiit să spună că Ioan Rus nu a jucat în tabăra USL, ci a făcut jocul preşedintelui suspendat Traian Băsescu.

"Nu suntem toţi în aceeaşi tabără, unii sunt detaşaţi la partid şi de aceea nu se mai află în Guvern", a fost remarca lui Nicuşor Constantinescu.

El a precizat că la ultimul referendum desfăşurat în judeţul Constanţa s-a constatat că numărul persoanelor înscrise pe liste a scăzut cu aproape 100.000.

"Am obligat INS să recunoască acest lucru în instanţă. Rus trebuia să ceară listele de la INS. De ce nu a făcut-o?", a spus pentru gândul Nicuşor Constantinescu.

Un alt lider al PSD spune că lui "Ponta au început să-i tremure genunchii" după ce s-a întâlnit la Guvern cu ambasadorul SUA, Mark Gitenstein.

Citeşte mai departe pe gandul.info.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii