Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:23 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mesajul lui Emil Constantinescu despre trecerea în neființă a lui Max Bădin „Regret profund că nu mai este printre noi și că nu am avut ocazia să-mi iau rămas bun”

ro

02 Mar, 2024 15:41 833 Marime text

Sursa foto: Pexels





Emil Constantinescu, în calitate de președinte al Institutului de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului, a transmis un mesaj pentru trecerea în neființă a lui Max Bădin, fost lider politic de dreapta din Constanța, care a decedat în cursul zilei de ieri.

„Este foarte trist când ajungi să te desparți de cei despre care vorbeai numindu-i „colaboratorii mei mai tineri”. Cu doar un an în urmă ne-a părăsit ambasadorul Petre Constantin, cunoscut în 1990, în serile pline de încredere și speranță ale mitingului maraton din Piața Universității, drept Dr. Barbi, autor al „Imnului Golanilor” și textierul multora dintre cântecele care au însuflețit zona liberă de neocomunism. Astăzi am aflat că ne-a părăsit Max Bădin, care mi-a fost alături la începutul anilor 2000, colaborator demn și curajos, atașat celor mai înalte valori și principii democratice, devotat procesului de transformare a României într-un stat de drept și integrării sale euroatlantice.”, a transmis Emil Constantinescu.

 
Constantinescu își exprimă, în aceste momente, regretul că Max Bădin nu mai este printre noi și că nu a avut ocazia să-și ia rămas bun.
 

„A fost un susținător al proiectelor Institutului de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului dedicate Dobrogei, însă, după dispariția iubitei sale soții, Max Bădin a trăit din ce în ce mai retras, discret în marea lui suferință. Regret profund că nu mai este printre noi și că nu am avut ocazia să-mi iau rămas bun. Transmit condoleanțe familiei, prietenilor și vechilor săi colaboratori constănțeni din rândurile Acțiunii Populare și Partidului Național Liberal. Rămas bun, Max Bădin! Dumnezeu să te odihnească în pace!”, a mai spus acesta.

 
În anii 2000, Max Bădin a fost președintele Acțiunii Populare filiala Constanța și un susținător fervent al constituirii unui pol politic popular, creștin și democrat pe plan local. Ulterior a activat și în PNL, unde a fost chiar membru în Biroul Politic Central al partidului.
 
În același timp, Bădin a fost și unul dintre oamenii de afaceri care a luptat cu administrația condusă de Radu Mazăre.
 
 Fostul politician avea mai multe probleme de sănătate și a decedat în această dimineață într-un spital din București. 

Citește și
Un fost lider politic de dreapta din Constanța a murit în această dimineață!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii