Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:48 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Investeşte în Oameni!” Proiect de integrare a şomerilor pe piaţa muncii, lansat la Constanţa

ro

10 Jun, 2014 10:37 2279 Marime text
Hotelul IBIS, a fost, vineri, gazda unei conferinţe de lansare a proiectului: STIL ACTIV - Soluţii Simple pentru Integarea pe piaţa muncii a şomerilor, şomerilor de lungă durată şi persoanelor în căutarea unui loc de muncă din judeţul Constanţa.

În cadrul proiectului se doreşte integrarea pe piaţa europeană a muncii a 270 de persoane făra loc de muncă prin oferirea în cadrul proiectului a unui pachet complex de servicii suport pentru crearea competenţelor personale şi profesionale necesare unei vieti active pe piaţa muncii. Persoanele participante vor avea parte, pe lângă consiliere şi suport în aplicarea la joburi, de instruire a grupului ţintă în cadrul a şase programe integrate de formare, menite să crească accesul în spaţiul naţional şi/sau European al pieţei muncii: îngrijitor bătrâni la domiciliu, technician maseur, lucrător comercial, scafandru, web designer şi grafician calculator. Instruirile vor fi coroborate cu trei module de dezvoltare care vizează creşterea competenţelor de comunicare, limba engleză şi a cunostinţelor antreprenoriale.

Finanţarea acestui proiect a fost aprobată din fonduri europene prin Programul Operaţional Sectorial- Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 „Investeşte în Oameni!”, Axa prioritară 5 - Promovarea măsurilor active de ocupare, Domeniul major de intervenţie 5.1, care se referă concret la dezvoltarea şi implementarea măsurilor active de ocupare, sub egida căruia se încadreaza proiectul.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii