Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:55 24 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Cu 2 MAI puțini“ – pelerinaj din Vama Veche spre locul tragediei de la 2 Mai! „Fie ca vocea noastră să fie ecoul luptei lor pentru dreptate“

ro

27 Apr, 2024 16:39 991 Marime text
  • Întâlnirea este organizată pe 2 mai 2024, de la ora 17.00, pe strada Ion Creangă, din Vama Veche.
  • „Nu uităm și nu vom uita niciodată pe cei doi tineri, Sebi și Roberta, care și-au pierdut viața într-un mod atât de tragic și nedrept. Fie ca vocea noastră să fie ecoul luptei lor pentru dreptate“, au scris organizatorii evenimentului pe pagina de Facebook.

La opt luni de la tragedia produsă la 2 Mai, când doi tineri și-au pierdut viața într-un grav accident rutier, iar alți trei au fost răniți, evenimentul nu a fost uitat, Sebi și Roberta, cei doi tineri uciși în accident, continuă să trăiască în sufletele tuturor, iar oamenii cer dreptate în numele victimelor.


În mediul online, a fost anunțat un eveniment-manifest, menit să se desfășoare la data de 2 mai, sub sloganul „Cu 2MAI puțini“, care face trimitere la locul producerii accidentului, dar, mai ales, la cei doi tineri care și-au pierdut viața.


Evenimentul este organizat prin intermediul paginilor de Facebook „Tânărul de azi, schimbarea de mâine“ și „Corupția ucide“ și are ca punct de plecare Vama Veche, urmând să se meargă spre locul accidentului.


Întâlnirea este organizată pe 2 mai 2024, de la ora 17.00, pe strada Ion Creangă, din Vama Veche.


Organizatorii au oferit în mediul online următoarele precizări cu privire la evenimentul programat la începutul lunii mai:


În urma unui tragic accident petrecut în vara anului trecut la 2 Mai, în care doi tineri au fost rupți din viață de un șofer băut și drogat, iar justiția pare să fie oarbă și surdă la strigătele de dreptate, ne unim într-un act de solidaritate și protest.
Pornim din Vama Veche și ne îndreptăm către locul accidentului, pentru a demonstra că oamenilor din Vama le pasă și că nu suntem de acord cu modul în care este judecat acest caz.
Ne dorim să arătăm lumii că suntem uniți în fața injustiției și că nu vom tolera ca vinovații să scape nepedepsiți.
Nu uităm și nu vom uita niciodată pe cei doi tineri, Sebi și Roberta, care și-au pierdut viața într-un mod atât de tragic și nedrept. Fie ca vocea noastră să fie ecoul luptei lor pentru dreptate.
Alătură-te nouă și arată că dreptatea nu poate fi ignorată!


Amintim, dosarul în care este anchetată uciderea din culpă a tinerilor decedați în accident și rănirea celorlalți trei, proces care îl are ca suspect principal pe Vlad Matei Pascu, se desfășoară la Judecătoria Mangalia.


Vlad Matei Pascu, șoferul implicat în accident, este suspectat de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi părăsirea locului accidentului.

În sarcina inculpatului, s-a reţinut că, în dimineaţa zilei de 19.08.2023, a condus, pe drumurile publice, un autovehiculul, sub influenţa substanţelor psihoactive, iar, la intrare în localitatea 2 Mai, a acroşat un grup de persoane care se deplasau pe marginea drumului.


În urma impactului, a rezultat decesul numiţilor O.A.S. (21 ani) şi D.R.M. (20 ani), precum şi vătămarea corporală a numiţilor B.D.D. (18 ani), C.V.A. (20 ani) şi I.C.I. (20 ani). De asemenea, se reţine că, după producerea accidentului, inculpatul a părăsit locul accidentului, fiind ulterior depistat pe raza localităţii Vama Veche.

Menţionăm că inculpatul P.M.V. a fost cercetat în stare de arest preventiv, iar, prin rechizitoriu, s-a solicitat menţinerea măsurii preventive dispusă în cauză.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie“, se mai arată într-o informare oficială a procurorilor.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.


Următorul termen în proces este programat să se desfășoare la data de 9 mai 2024, de la ora 10.00.


Magistratul Ioana Ancuța Popoviciu, desemnată să judece cazul, în urma repartizării aleatorii, potrivit legislației în vigoare, a formulat o cerere de abținere în dosar, însă solicitarea i-a fost respinsă de către Judecătoria Mangalia.


De asemenea, Consiliul Superior al Magistraturii – Secția pentru Judecători în materie disciplinară a respins miercuri, 24 aprilie 2024, solicitarea Inspecției Judiciare de suspendare a magistratului.


În plus, la începutul lunii aprilie 2024, Curtea de Apel Constanța a respins cererea Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia de a strămuta dosarul la o altă instanță.


Oricare va fi decizia Judecătoriei Mangalia la finalul procesului, ea va putea fi ulterior atacată la Curtea de Apel Constanța.


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește șiL

Curtea de Apel Constanța, motivare importantă în cazul tragediei de la 2 Mai!
„Nu rezultă suspiciuni care ar putea pune sub semnul îndoielii imparțialitatea şi obiectivitatea judecătorilor de la Mangalia“


Motivare CSM
Consiliul Superior al Magistraturii respinge cererea de suspendare din magistratură a judecătoarei Popoviciu Ioana Ancuța (MINUTA)


Exclusiv!
Ioana Ancuța Popoviciu, de la Mangalia, rămâne judecătoarea cazului de la 2 Mai! Cererea de abținere, respinsă (MINUTĂ)


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii