Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:49 05 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Patru alimente care oferă mai multă energie

ro

13 Jul, 2014 15:42 1474 Marime text
Societatea în care trăim ne obligă la un stil de viaţa mai activ, iar din acest motiv, avem nevoie de cât mai multă energie. Printre alimentele care furnizează, în scurt timp, energie şi oferă vitaminele atât de necesare organismului se află fructele exotice, precum avocado, papaya, guava. Acestea reprezintă o sursă excelentă de energie, care, pe lângă calităţile energizante oferă organismului şi nutrienţi esenţiali, precum vitamine, proteine şi fibre.
 
Fasolea este un aliment benefic pentru organism şi pentru buna funcţionare a acestuia, fiind o sursă importantă de proteine şi antioxidanţi. Aceasta este importantă pentru rinichi, glandele suprarenale şi pentru sistemul nervos.
Pe lângă rolul lor revitalizant, fructele oleaginoase sunt o importantă sursă de acizi graşi Omega-3 şi coenzima Q10. Ovăzul este bogat în fibre şi sărac în grăsimi şi se numără printre cele mai sănătoase cereale. Consumat la micul dejun, acesta reprezintă o sursă de energie pentru întreaga zi.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii