Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:16 09 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Delegarea procurorului Mihai Stanciu în fruntea DNA Constanța, contestată! Înalta Curte anunță primul termen în dosar

ro

27 Apr, 2024 16:34 728 Marime text
  • Mihai Alexandru Stanciu a preluat șefia DNA Constanța, începând cu data de 23 februarie 2024, de la procurorul Andrei Bodean.
  • Mandatul procurorului Stanciu în fruntea DNA Constanța este valabil în perioada 23.02.2024 - 22.08.2024.


Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție a României au fixat primul termen în dosarul în care este contestată decizia prin care Mihai Alexandru Stanciu, prim procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, a fost delegat procuror șef al DNA Constanța!


Conform portalului instanțelor de judecată, contestația a fost formulată de preotul Petrică Leașcu, primul termen fiind fixat pentru data de 26 septembrie 2024.
https://www.scj.ro/1094/Detalii-dosar?customQuery%5B0%5D.Key=id&customQuery%5B0%5D.Value=100000000349705


Mihai Alexandru Stanciu a preluat șefia DNA Constanța, începând cu data de 23 februarie 2024, de la procurorul Andrei Bodean.


Mandatul procurorului Stanciu în fruntea DNA Constanța este valabil în perioada 23.02.2024 - 22.08.2024.


Bodean Andrei și Conortos Constantin - încetarea activității la DNA Constanța


Amintim, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât, la data de 16 aprilie 2024, încetarea activității în cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța a lui Bodean Andrei, fostul șef al DNA Constanța, începând cu data de 07.05.2024 și continuarea activității la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța (unitate de parchet de unde provine), începând cu aceeași dată.

De asemenea, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât încetarea activității în cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța a procurorului Conortos Constantin, începând cu data de 07.05.2024 și continuarea activității la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța (unitate de parchet de unde provine), începând cu aceeași dată.

Cele două decizii au fost luată cu majoritate de voturi: 4 da și 1 vot nu.

Cei doi magistrați își vor continua activitatea la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța, începând cu data de 7 mai 2024.

Amintim că procurorii Bodean Andrei și Conortos Constantin fac parte din grupul magistraților care și-au anunțat plecarea de la DNA Constanța după ce, la data de 6 februarie 2024, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât delegarea în funcția de procuror șef al Serviciului teritorial Constanța din cadrul Direcției Naționale Anticorupție a lui Stanciu Mihai Alexandru, prim procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța.

Potrivit datelor noastre, ceilalți trei procurori, din grupul celor cinci care și-au anunțat inițial plecarea din DNA, respectiv Ciprian Bodu, Vasile Abagiu, și Dan Haralambie își vor continua activitatea la DNA Constanța.

În perioada următoare, procurorul Sorin Constantinescu, fost șef al DNA Constanța, va părăsi DNA Constanța, prin pensionare.


Procurorii Vasile Cristian Daniel Iftinchi și Stoica Elena, în locul lui Bodean și Conortos, la DNA Constanța


Recent, au fost propuși spre delegare doi procurori care să ocupe posturile celor doi magistrați Bodean Andrei și Conortos Constantin.

Este vorba despre procurorul Vasile Cristian Daniel Iftinchi, fost procuror în DIICOT Tulcea, în prezent procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia, și Stoica Elena, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța.


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

Ce averi au procurorii Vasile Iftinchi și Stoica Elena, propuși să lucreze la DNA Constanța, după plecarea lui Bodean Andrei și Conortos Constantin (DOCUMENTE)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii