Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:30 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doi terorişti care plănuiau atentate în numele Jihadului au fost prinşi în România

ro

24 May, 2013 12:25 1692 Marime text

Doi teroristi care sprijineau grupari paramilitare din Orientul Mijlociu au fost prinşi de Serviuciul Român de Informaţii pe teritoriul ţării noastre. Potrivit România TV, cei doi plănuiau atentate în numele Jihadului Islamic.

Angajaţi ai Serviciului Român de Informaţii au prins pe teritoriul ţării noastre doi terorişti care acţionau în numele Jihadului. Purtătorul de cuvânt al SRI, Sorin Sava, a declarat pentru România TV că activitatea celor doi era urmărită de autorităţi încă din a doua jumătate a anului 2011.

"Printr-o hotărâre a Curţii de Apel, cei doi au fost declaraţi indezirabili pe teritoriul României, pe o perioadă de 15 ani", a mai declarat Sorin Sava.

În activitatea infracţională a celor doi s-a mai reţinut faptul că, aflaţi în ţara noastră, ei au oferit sprijin financiar şi propagandistic unor grupări de orientare jihadistă din Orientul Mijlociu. "Cei doi indivizi s-au implicat în facilitarea intrării ilegale pe teritoriul României a unor persoane provenite din spaţii cu problematică teroristă activă şi din datele pe care noi le-am obţinut şi s-a stabilit că cei în cauză au sprijint inclusiv financiar prezenţa în România a unor persoane cu atitudine radicală", a spus purtătorul de cuvânt al SRI, la România TV.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii