Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:23 17 06 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pakistan Sute de cadeţi ostatici după ce jihadişti kamikaze au pătruns într-un centru de antrenament al poliţiei

ro

24 Oct, 2016 23:34 715 Marime text
Indivizi înarmaţi neidentificaţi au luat cu asalt, astăzi, sute de cadeţi ostatici după ce au pătruns într-un centru de antrenamente militare din Pakistan. Ulterior s-a aflat că atacatorii sunt jihadişti kamikaze care poartă veste cu explozibili.
 
Între 200 şi 500 de cadeţi ar putea să fie luaţi ostatici de către un grup de indivizi înarmaţi care au pătruns în centrul de antrenamente al soldaţilor din Quetta, potrivit mass-media locale.
 
Poliţia şi trupele de securitate sunt la locul asaltului şi au format un cordon de securitate în zonă. Există informaţii despre eventuale victime, dar situaţia din interiorul centrului nu este clară.
 
În zonă se aude un schimb intens de focuri, relatează postul de televiziune SAMAA Pakistani.
 
"Cinci sau şase terorişti au pătruns în academie prin spatele clădirii", relatează presa pakistaneză care îl citează pe purtătorul de cuvânt regional Anwar ul Haq Kakar, care nu a putut să confirme încă numărul ostaticilor, dar a precizat că cel puţin un  membru al personalului de securitate a fost rănit cu o armă de foc.
 
Autorităţile pakistaneze au declarat stare de urgenţă în toate spitalele de stat din Quetta, a mai informat SAMAA.
 
Unul dintre supravieţuitorii atacului a reuşit să iasă din clădirea asediată de jihadişti şi a povestit pentru Dunya News cum au deschis jihadiştii focul în academia militară unde se aflau sute de cadeţi. Potrivit canalului TV, unii dintre atacatori sunt terorişti sinucigaşi care poartă veste cu explozivi.
 
Ministerul de Interne din Pakistan a înfiinţat o celulă de criză care monitorizează situaţia din centrul militar al cadeţilor.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii