Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:51 17 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Antrenament reușit „Teroriștii“ au fost neutralizați, nava lor - scufundată, în Portul Constanța (galerie foto)

ro

18 Jul, 2016 10:43 1168 Marime text


Exercițiul cu submarinul turcesc care „ataca“ Portul Constanța s-a încheiat cu succes! „Teroriștii“ au fost neutralizați, iar ambarcațiunea lor a fost scufundată. Evenimentele s-au desfășurat în cadrul operațiunii SEA SHIELD 16, organizat de Forțele Navale Române.

În cadrul antrenamentului, submarinul turcesc Atilay, care a interpretat rolul vasului de teroriști, a ripostat cu focuri de armă la focul de avertisment primit de la fregatele românești. S-a tras cu o mitralieră de companie, de calibru 7,62.

Acesta este cel mai mare exercițiu multinațional, organizat în anul 2016 de Forțele Navale Române, în apele teritoriale ale României și în apele internaționale ale Mării Negre.În cadrul Exercițiului SEA SHIELD 16 se urmărește evaluarea structurilor din Forțele Navale Române care sunt nominalizate pentru a face parte din Forța de Reacţie NATO 2016-2017 (NATO Reaction Force).

Cinci zile, 1000 de militari români şi 1000 de militari din şapte ţări se vor antrena în comun pe mare şi vor pune în aplicare proceduri de operare la standarde NATO, pentru lupta împotriva ameninţărilor de orice natură pe mare, subacvatice şi aeriene.

La exerciţiu, Forţele Navale Române participă cu 11 nave, două elicoptere Puma Naval, două detaşamente mobile de lansare rachete şi o navă de suport pentru scafandri, Forţele Aeriene Române asigură secvenţele exerciţiilor de luptă aeriană cu două aeronave MIG 21 LanceR, dar şi un elicopter Puma, pentru evacuare medicală, iar Garda de Coastă românească participă cu o navă de patrulare.

Bulgaria, Canada, Grecia, Polonia, SUA, Turcia şi Ucraina participă cu cinci fregate, trei vânătoare de submarine, o corvetă, un submarin, patru aeronave şi ofiţeri de stat major.

Ti-a placut articolul?

Comentarii