Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:25 18 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mii de mesaje care incitau la acţiuni teroriste, interceptate pe 35 de site-uri de Poliţia Română

ro

06 Dec, 2016 19:20 624 Marime text
Poliţiştii români, împreună cu parteneri din Belgia, Franţa şi Olanda, sub coordonarea Europol, au interceptat, în perioada 29-30 septembrie, mii de mesaje ce incitau la acţiuni teroriste, promovate pe 35 de site-uri, informează IGPR.

„Poliţiştii români, împreună cu omologii din Belgia, Franţa şi Olanda, sub coordonarea Europol, au identificat 1.814 mesaje care incitau la acţiuni teroriste, promovate în 9 limbi, pe 35 de platforme online. Acestea au fost reclamate administratorilor platformelor, pentru a fi îndepărtate.(...)Din datele existente reiese că membrii grupărilor teroriste folosesc şi reţelele de socializare pentru radicalizarea, recrutarea şi instigarea la acţiuni extremiste.", se arată în comunicatul transmis de Inspectoratul General al Poliţiei Române.

În acest context, a fost convocată şi o întâlnire, la Haga, între specialiştii în combaterea terorismului din cinci ţări, printre care şi România. Scopul întâlnirii a fost acela de a identifica şi de a lua măsuri pentru îndepărtarea de pe internat a mesajelor care incită la acţiuni teroriste şi violente, mai adăugă IGPR.

Ti-a placut articolul?

Comentarii