Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:03 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deputatul Dănuţ Culeţu „Intenţia Primăriei Constanţa de a prelua controlul CNAPMC nu este lipsită de interese ascunse”

ro

09 Apr, 2013 12:10 1184 Marime text
Deputatul FC de Constanţa, Dănuţ Culeţu, a prezentat astăzi, în plenul Camerei Deputaţilor, o declaraţie politică privind intenţia Primăriei de a preluat Portul Constanţa.
Intenţia Primăriei Constanţa de a prelua controlul Companiei Naţionale „Administraţia Porturilor Constanţa” nu este una lipsită de interese ascunse, dar azi vin în faţa domniilor voastre să vă spun de ce materializarea acestei intenţii nu are niciun temei şi nu reprezintă sub nicio formă o soluţie pentru Constanţa sau România”, susţine parlamentarul constănţean.
„Portul Constanţa este un atribut al siguranţei frontierei de est a ţării şi a Uniunii Europene, fiind poarta de intrare în Uniunea Europeana dinspre cel mai estic punct, Marea Neagră. Este, totodată,  şi de importanţă mondială prin aderarea României la NATO, structură ce asigură spaţiul maritim şi aerian din zona de est şi sud est. Portul Constanţa este o entitate strategică în sine, care ţine de siguranţa naţională, fiind pusă în discuţie, practic,  aprovizionarea României, care trebuie să fie menţinută permanent  într-o stare de siguranţă avansată. Toate aceste atribute denotă o importanţă care nu poate fi lasată pe umerii unei autorităţi ale administraţiei publice locale sau regionale.
Alături de însemnătatea acestui obiectiv, stă nevoia stringentă a remedierii defectelor existente: evaluarea structurii de rezistenţă şi efectuarea reparaţiilor necesare a digului, care este fisurat pe o lungime considerabilă; continuarea digului de sud pentru protecţia bazinului interior în caz de furtună; concepţia unei noi structuri de rezistenţă care presupune evaluarea construcţiilor hidrografice, a digurilor de larg şi a cheiurilor; necesitatea înfiinţării unei sume tampon pentru reparaţii urgente. Toate aceste urgenţe înseamnă câteva sute de de milioane de euro. Are Consiliul Local aceşti bani? Dacă cineva îşi închipuie că răspunsul este unul pozitiv sau că Primăria Municipiului Constanţa are capacitatea de a rezolva aceste investiţii, este naiv”, a mai declarat Dănuţ Culeţu.
„Cine îşi poate închipui că Primăria Constanţa poate dispune de aceste sume de bani, dacă ar lua locul Guvernului în administrarea portului? Se vorbeşte de o majorare a taxelor portuare. Nimic mai utopic. Taxele portuare sunt considerate deja mari, iar o mărire a lor ar face din Portul Constanta unul inaccesibil”, a mai declarat deputatul Colegiului 9.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii