Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:35 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tribunalul Constanța a declinat dosarul în care un fost deputat constănțean cheamă în judecată Parlamentul României

ro

01 Mar, 2024 14:23 964 Marime text
 
Magistrații de la Tribunalul Constanța au declinat soluționarea cauzei în dosarul nr. 6246/118/2023, aflat pe rolul secției I civilă, în materie de asigurări sociale având ca obiect nulitate act.

Reclamant în dosar este fostul parlamentar Sali Negiat - deputat român în legislatura 2000-2004, ales în județul Constanța ca reprezentant al minorităților naționale – UDTTMR.

În cadrul activității sale parlamentare, Negiat Sali a fost membru în grupurile parlamentare de prietenie cu Republica Kazahstan, Republica Turcia și Arabia Saudită.
 
Ulterior a ocupat și funcția de subsecretar de stat, la Departamentul pentru Relații Interetnice, iar o perioadă a activat și în PPDD, din partea căruia a candidat în 2012 pentru funcția de senator în Colegiul 3.

La termenul din 28 februarie 2024, instanța a decis declinarea soluţionării cauzei.

Iată soluția pe scurt: „Admite excepţia necompetenţei teritoriale. Declină acţiunea formulată de reclamantul Sali Negiat în contradictoriu cu pîrîţii Parlamentul României -Camera Deputaţilor şi Secretarul General al Camerei Deputaţilor spre competentă soluţionare Tribunalului Bucureşti. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare”.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii