Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:42 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dancu Traian Basescu are mai multe sanse sa fie reconfirmat decat sa fie demis

ro

11 Jul, 2012 00:21 1641 Marime text

Sociologul Vasile Dancu a explicat, marti, ca electoratul va arata mai putina dorinta si motivatie in privinta suspendarii presedintelui, deoarece referendumul este perceput de catre cetateni ca fiind un vot negativ, astfel ca prezenta nu va aduce validarea acestuia.

"Conditia indeplinirii validarii unui referendum de acest gen cu 50% + unul ar insemna ca listele electorale sa fie adaptate la ultimul recensamant, ceea ce nu se intampla in acest moment. Avem 19 milioane si ceva de locuitori si 18 milioane de votanti, ceea ce inseamna o lista cu un plus de vreo 3 milioane de votanti. Pe de alta parte sunt conditii care tin de tipul de alegere care este referendumul.

Referendumul este un fel de alegere negativa. Referendumul de suspendare este un fel de alegere negativa in care oamenii sunt chemati sa invalideze pe cineva, dar nu sunt chemati sa puna pe cineva in loc. Asa cum sunt obisnuiti oamenii sa gandeasca in mod normal, asa incat vom avea o mai putina dorinta, motivatie de a merge la vot, oamenii se duc mai degraba pentru lucruri pozitive care corespund dorintei lor de schimbare, decat pentru lucruri negative", a declarat Dancu, citat de www.ziare.com.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii