Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:25 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cele mai eficiente remedii pentru tuse

ro

14 Dec, 2018 00:00 1597 Marime text
Pentru că suntem în perioada cea mai expusă răcelilor, iar vremea pe parcursul zilei se schimbă radical, este nevoie să cunoaștem câteva remedii naturiste cu care putem combate tusea și stările de răceală, scrie a1.ro.
Acest lucru nu elimină un tratament prescris de doctor, dar poate îmbunătăți stareade euforie generată de viruși.


Este bine dacă ai prin casă următoarele legume/plante:
Ceapă 
 Da, puteți trata tusea cu succes folosind ceapă, atât sub formă de sirop cât și sub formă de ceai. Pentru ceai, fierbeți ceapă și adăugați o jumătate de lămâie, câteva frunze de mentă și puțină miere de albine. Ideal este să consumați patru căni pe zi. Dacă optați pentru siropul de ceapă, trebuie să știți că acesta ajută și la decongestionarea cailor respiratorii, dar reduce și febra și combate tusea seacă. 
 Ridiche neagră 
 Indiferent dacă tusea care vă supără este seacă sau productivă (cu expectorație), ridichea neagră este raspunul problemei voastre. Puteți cumpăra siropul de ridiche neagră din farmacii naturiste, dar la fel de bine îl puteți prepara în casă. Tăiați frunzele și în scobitura rămasă adăugați câteva linguri de miere și lăsați la macerat peste noapte. De a doua zi, puteți începe administrarea cu 3-6 lingurițe, de preferința între meșe. 
 Miere 
 Pe lângă folosirea în combinație cu sucul de lămâie sau hreanul, mierea de albine este indicată în cazul tusei pentru proprietățile sale calmante. Mai mult, mierea de albine are aceeași putere de vindecare ca și dextrometorfanul, un ingredient activ folosit de majoritatea siropurilor împotriva tusei. Mai puteți amesteca mierea cu tinctura de propolis sau cu suc de ridiche neagră tot pentru calmarea și combaterea tusei. 
 Lămâie 
 Mulți medici naturiști sunt de acord că cel mai bun remediu pentru tuse este reprezentat de siropul de lămâie și miere preparat în casă. De exemplu, puteți amesteca sucul de la una sau două lămâi cu două sau trei lingurițe de miere de albine. Siropul rezultat are proprietăți calmante dar în același timp și dezinfectante, însă aveți grijă să nu mai consumați nimic cel puțin 30 de minute după administrarea siropului. 
 Muguri de pin 
 Bogați în tanin și vitamina C, mugurii de pin sunt alegerea naturistă ideală în cazul tusei datorită proprietăților antiseptice și expectorante pe care le oferă. Sunt de asemenea eficienți și în cazul bronșitelor, iar ca administrare, mugurii de pin pot fi prezenți sub formă de ceai sau sirop. 
 
 
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii