Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:17 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Când injustiția devine lege, rezistența devine datorie!“ Protest anunțat pentru seara aceasta la Constanța, în fața Prefecturii

ro

19 Feb, 2019 18:47 1677 Marime text
Un protest este anunțat pentru această seară de la ora 19.00 pe platoul din fața Prefecturii Județului Constanța. Evenimentul, organizat de Rezistența Constanța este intitulat „Când injustiția devine lege, rezistența devine datorie !“

”Pentru că Tudorel poate. Și pentru că noi TOȚI i-am lăsat.

OUG-ul lui Toader ne-a lovit pe toți din senin. Ca să fie clar, face fix ce era mai periculos și nu au reușit în Parlament:
- în 45 de zile (adică pe 5 aprilie, dacă azi se publică OUG în Monitorul Oficial) încetează mandatul procurorului-șef interimar de la DNA;
- Tudorel Toader numește un nou procuror-șef;
- CSM da aviz strict consultativ;
- Președintele nu mai are voie să zică nimic.

Aceeași procedura se va aplica și pentru Parchetul General (în aprilie, când încetează mandatul lui Augustin Lazăr) și DIICOT.

Atenție, e OUG. Nu mai ține cu întorsul legii în Parlament de către Președinte, contestații la CCR, etc. S-a publicat în Monitorul Oficial, aia e. O poate contesta doar Avocatul Poporului (la fel că la OUG 13, dacă va amintiți).

Pe scurt, gata cu justiția independența din România.

1. Singura speranța rămâne în procurorii din România. De astăzi, conducătorii lor vor fi numiți politic. Dar noi, cetățenii, trebuie să avem încredere că vor avea curajul să se opună comenzilor politice. Măcar până pleacă actuală guvernare.


Când injustiția devine lege, rezistență devine datorie” - se arată în mesaul transmis pe Facebook de Rezistența Constanța. 

Sursa foto cu rol ilustrativ: ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii