Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:47 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Protest în Piața Victoriei faţă de modul în care se derulează procesul în cazul accidentului de la 2 Mai, județul Constanța

ro

14 Apr, 2024 09:15 591 Marime text
Foto: Facebook/Tânărul de azi, schimbarea de mâine. Câteva sute de persoane s-au strâns sâmbătă seara în Piaţa Victoriei la un protest organizat faţă de modul în care se derulează procesul în cazul accidentului de la 2 Mai, în care doi tineri studenţi au fost ucişi de maşina condusă de Vlad Pascu, aflat sub influenţa drogurilor, informează Agerpres.ro

La acţiunea organizată, începând cu ora 19,00, de Asociaţia "Tânărul de azi, schimbarea de mâine" au fost prezenţi şi membri şi apropiaţi ai familiei lui Sebastian Olariu, tânărul decedat în accident.

Participanţii la protest au purtat haine albe în semn de omagiu pentru tinerii ale căror vieţi s-au stins în accidentul de la 2 Mai.

"Cel mai iubit dintre pământeni este acum înger. Îţi vom face dreptate", "Justiţie egală pentru toată lumea", "Dacă erau copiii voştri?", "Corupţia ucide", "Decizia de azi, consecinţa de mâine", "Vlad Pascu trebuie să primească închisoare pe viaţă", "Dorim să nu ne fie frică în propria ţară", "Greşeala se plăteşte", "Luptă pentru viitor" - sunt câteva dintre mesajele de pe pancartele afişate de participanţii la protest.


La microfon au vorbit colegi şi una dintre profesoarele lui Sebastian Olariu, care a cerut celor prezenţi să aprindă luminile telefoanelor pentru tânărul decedat.

"Statul român ne-a mai demonstrat încă o dată cât de multe minusuri există şi de ce noi trebuie să ne spunem cuvântul! Pe 4 aprilie, s-a declarat 'prima victorie' pentru Vlad Pascu, ceea ce ne demonstrează ce primează în stat şi cât de interpretabile sunt legile. Pentru faptele comise (condus sub influenţa substanţelor, lipsa actelor, ucidere, vătămare corporală, fuga de la locul faptei), avocaţii lui Vlad Pascu dau vina pe victime, spunând că acestea au circulat neregulamentar. (...) Justiţia nu este de partea noastră, ci pledează pentru apărarea vinovatului. Justiţia nu a luat fiecare aspect important în considerare, ci a ales să pună întrebări ce nu îşi au locul într-o sală de judecată. În urma accidentului soldat cu victime, judecătoarea se întreabă dacă una dintre victime este în sală. Noi, dar şi cei pentru a căror dreptate luptăm nu merităm asta", se afirmă într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a Asociaţiei "Tânărul de azi, schimbarea de mâine", în anunţul de chemare la protest.

 Agerpres.ro 

Citește și: 

,,Fericirea noastră nu mai există”Tatăl lui Sebi, băiatul ucis în accidentul de la 2 Mai de către Vlad Pascu, face mărturii cutremurătoare (VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii