Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:27 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Demonstrație în sprijinul prizonierilor de război ucraineni la Constanța

ro

10 Apr, 2024 09:23 477 Marime text
Pe 13 aprilie, la Constanța va fi organizată o demonstrație pașnică în sprijinul prizonierilor de război ucraineni, a ostaticilor civili și a ucrainenilor dispăruți în timpul războiului.
 
Potrivit organizatorilor, scopul acțiunii este de a atrage încă o dată atenția Europei și a întregii lumi civilizate asupra problemei ucrainenilor aflați în captivitate și faptului că partea rusă încalcă în mod deliberat drepturile prizonierilor de război și ale captivilor.
 
Familiile prizonierilor de război din întreaga lume luptă pentru cei dragi lor, iar restul ucrainenilor li se alătură pentru a devein împreună vocile celor aflați în captivitate.
 
Ucrainenii din Constanța nu au putut sta deoparte de acțiunea pașnică, care se va desfășura concomitent în zeci de orașe din întreaga lume.
 
Obiective ale acțiunii: 
  • pentru a reaminti societății europene că mii de ucraineni sunt ținuți prizonieri în închisorile rusești. Acesta este un loc în care oamenii mor din cauza bolilor, abuzurilor și torturii brutale. Unii prizonieri de război sunt condamnați timp de zeci de ani, fiind trimiși mai întâi în închisori în teritoriile ocupate, iar apoi trimiși în coloniile rusești;
  • să ceară respectarea Convenției de la Geneva și un tratament decent al prizonierilor de război ucraineni de către Rusia, la fel cum statul ucrainean respectă cerințele Convenției de la Geneva în ceea ce privește prizonierii de război ruși;
  • solicităm întoarcerea imediată a tuturor prizonierilor noștri de război ucraineni și a ostaticilor civili din captivitatea rusă și, prin urmare, solicităm întregii lumi civilizate să ia toate măsurile necesare pentru a realiza întoarcerea concetățenilor noștri. 
 
Informații:

În perioada 12-14 aprilie 2024, o acțiune pașnică de susținere a prizonierilor va avea loc în următoarele țări: România, Danemarca, Danemarca, Lituania, Georgia, Polonia, Cehia, Anglia, Germania, Canada, Franța, Letonia, SUA, Scoția, Italia, Australia, Slovacia.

Mai mult de 8.000 de ucraineni se află încă în captivitatea rusă, dar cifra este mai degrabă arbitrară, deoarece aceștia sunt doar cei pe care partea ucraineană a reușit să-i identifice singură. Potrivit unor date neoficiale, Rusia deține în captivitate peste 20.000 de ucraineni.
 
 Citește și: 

Protest la Penitenciarul Poarta Albă-Constanța! (GALERIE FOTO+VIDEO)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii