Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:37 19 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bărbat din Constanța, arestat preventiv pentru tâlhărie

ro

08 Mar, 2016 14:05 751 Marime text
 
Sâmbătă, 5 martie, Parchetul de pe lângă  Judecătoria Constanţa a sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Constanţa cu propunere de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpatul I.I., domiciliat în municipiul Constanţa, reţinut, sub aspectul săvârşirii a două infracţiunii de tâlhărie, fapte prev. şi ped. de art. 233 C.pen. şi art. 233 C.pen., cu aplicarea art. 38 alin.1 C.pen.
 
Din probele administrate până în acest moment în cauză s-a reţinut faptul că, la data de 8 decembrie 2015, în jurul orelor 15.00, inculpatul I.I. prin întrebuinţarea de violenţe a deposedat-o de un cercel pe persoana vătămată I.S., respectiv prin smulgere din lobul urechii, în timp ce se aceasta se afla în scara blocului unde locuieşte, cauzând un prejudiciu de 200 lei.
 
Iar, în data de 4 martie 2016, în jurul orelor 07.45, inculpatul I.I. prin întrebuinţarea de violenţe a deposedat-o de ambii cercei pe persoana vătămată V.C.V., respectiv prin smulgere din lobul urechilor, în timp ce aceasta se afla în scara blocului unde locuieşte, cauzând un prejudiciu în cuantum de 1.200 lei.
 
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii