Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:10 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Zi importantă pentru musulmani

ro

08 Nov, 2013 06:57 2187 Marime text
Comunitatea musulmană din Constanța și reprezentanți ai autorităților turce au fost prezenți astăzi la “Simpozionul Internațional Sarî Saltuk. 750 de ani de la venirea sa în Balcani”. Sarî Saltuk este personajul principal care a adus Islamul pe aceste meleaguri.

„ Ne aflăm astăzi aici să-l sărbătorim pe Sari Saltuk, cel care a adus Islamul pe aceste meleaguri și care a promovat religia bazată pe respect și pe toleranța altor religii. Ca urmași, vrem să promovăm aceeași ideologie, același respect pentru adepții altor religii și față de conviețuirea pașnică alături de celelalte etnii.” a declarat Muftiul Iusuf Muurat.
La eveniment au fost prezenți profesori de la Universitățile din Turcia care au discutat despre viața lui Sari Saltuk.

„Sunt invitați din Universități din Turcia, profesori universitari care vor susține discursuri despre Sari Saltuk, despre ideile pe care acesta le-a promovat cu 800 de ani în urmă.” a afirmat Muftiul Iusuf Muurat.
Această zi este foarte importantă pentru comunitatea musulmană.

„Este foarte important ca și tânăra generație să-l cunoască pe Sari Saltuk și să îmbrățișeze în continuare Islamul promovat acum 1200 de ani de acesta.” a spus Muftiul Iusuf Muurat.
Tinerii din întreaga comunitate musulmană sunt sfătuiți să urmeze modelul islamic pe care l-au avut strămoșii lor, în frunte cu Sari Saltuk.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • barni 08 Nov, 2013 11:17 imi este frica sa-mi dau numele,la piata de la scoala 3 se vand tigari de contrabanda si droguri, este un tip brunet (mai negricios la fata)bine aranjat de fel imbracat in bligi patati si geaca mai sport si cativa copiii de liceu,problema este ca si politia din navodari stie de aceasta treaba si merg mana in mana,pute-ti verifica