Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:49 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cu ocazia Lunii Ramazan a comunității musulmane Kathleen Kavalec, ambasadorul Statelor Unite ale Americii la București, în vizită în satul Tătaru, județul Constanța

ro

08 Apr, 2024 20:48 898 Marime text
Sursa galeriei foto: Facebook/ Muftiatul Cultului Musulman România



 
  • Kathleen Kavalec, ambasadorul Statelor Unite ale Americii la București, s-a aflat luni, 8 aprilie, în mijlocul locuitorilor musulmani si creștini din satul Tătaru, comuna Comana, județul Constanța.
 
Vizita diplomatului, un prieten apropiat și statornic al comunității musulmane din România, a fost prilejuită de activitățile desfășurate de Muftiatul Cultului Musulman din România în perioada Lunii Ramazan in parteneriat cu Ambasada Statelor Unite ale Americii.
 
În acest context, Kathleen Kavalec, și Muftiul Muurat Iusuf au împărțit pachete cu alimente credincioșilor musulmani si creștini din localitatea Tătaru.
 

„Prezența înaltului oaspete în mijlocul localnicilor în aceste ultime zile de post din Luna Ramazan dar si a perioadei de post a credincioșilor creștini a fost un bun prilej pentru a reconfirma buna colaborare dintre Ambasada SUA la București și Muftiatul Cultului Musulman din România. Doamna Ambasador a transmis, totodată, mesajul său de felicitare pentru apropiata sărbătoare de Ramazan Bayram și l-a asigurat pe Muftiul Muurat Iusuf de sprijinul său și al ambasadei în demersurile de cultivare a valorilor identitare și de deschiderea permanentă în vederea identificării și derulării unor proiecte culturale commune”, transmite muftiatul cultului musulman din România.

 
În cadrul dialogului dintre distinsul oaspete și muftiul Muurat Iusuf au fost evidențiate, de asemenea, păstrarea și promovarea bunei conviețuiri inter etnice și inter religioase din țara noastră, susținerea libertății religioase , a tradițiilor si obiceiurilor specifice fiecărui cult in parte , toate acestea fiind susținute de către Departamentul de Stat al SUA.
 
 Citește și
Muftiatul Cultului Musulman din România, mesaj de 8 Martie
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii