Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:26 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aleşii de la Medgidia, în vizită la „fraţii“ turci Seminarul şi Baia turcească ar putea fi reabilitate cu sprijin de la Mudanya

ro

16 Oct, 2014 00:00 1568 Marime text


Reprezentanţi ai Primăriei municipiului Medgidia, în frunte cu edilul-şef Marian Iordache, s-au aflat, în perioada 6 - 12 octombrie, în localitatea Mudanya din Turcia.


Oraşul este una dintre localităţile cu care Medgidia este înfrăţită. Vizita a avut loc cu prilejul Zilelor Municipalităţii Turce, moment în care oraşul a marcat trecerea a 92 de ani de la semnarea Armistiţiului de la Mudanya.

Delegaţia Primăriei Medgidia a fost primită cu o deosebită ospitalitate de primarul Hayri Turkyilmaz. Cei doi omologi au discutat despre relaţiile dintre oraşele pe care administrează, dar şi despre calea potrivită către dezvoltarea celor două localităţi, punctând strânsa colaborare pe care acestea trebuie să o menţină. „Venirea dumneavoastră la Mudanya ne provoacă o deosebită plăcere şi onoare, acum, la începutul activităţii noastre la conducerea municipalităţii, şi dorim să primim consiliere de la dumneavoastră în domeniul administraţiei, atunci când consideraţi că avem lipsuri“, a declarat primarul Hayri Turkyilmaz.
Nici primarul Marian Iordache nu s-a lăsat mai prejos, mulţumindu-i omologului său pentru primirea făcută şi asigurându-l că strânsa colaborare între cele două părţi va continua să dea roade: „Vizita noastră la Mudanya are şi semnificaţia unei invitaţii pe care o adresăm celor de aici, propunerea noastră fiind să stimulăm mai ales tineretul din cele două localităţi, relaţiile internaţionale, prin evenimentele pe care le organizăm, Tabăra Internaţională de Pictură şi Festivalul Internaţional de Muzică Uşoară «Dan Spătaru».“ Nu întâmplător municipiul Medgidia s-a înfrăţit cu un oraş din Turcia, căci populaţia musulmană este una reprezentativă în oraşul de pe malul Canalului. Tocmai de aceea, edilul-şef Marian Iordache şi delegaţia din cadrul Primăriei Medgidia au primit invitaţia de a participa la o şedinţă a Consiliului Local din Mudanya. Primarul Marian Iordache a iniţiat o discuţie cu omologii săi despre posibilitatea de reabilitare a ansamblului de edificii turceşti de la Medgidia: Seminarul şi Baia turcească. Iar propunerea pare să fi fost bine primită, întrucât şeful autorităţii locale ar fi primit un răspuns favorabil în ceea ce priveşte iniţiativa sa de a reabilita cele două spaţii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii