Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:44 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Restaurant El Greco Mediterraneo - porţii mari, preţuri pe măsură (galerie foto + document)

ro

09 May, 2011 00:16 8499 Marime text
restaurant_1.jpg

El Greco Mediterraneo este un restaurant cu specific grecesc, situat pe strada Decebal nr 18, peste drum de Liceul Economic. Este un restaurant intim şi retras, unde iubitorii de meniuri exotice pot savura specialităţi din bucătăria tradiţională grecească. Localul dispune de 2 saloane, parter şi etaj (a se citi mansardă), iar vara se poate sta pe terasa exterioara, unde verdeaţa te protejează de razele soarelui şi menţine o atmosferă răcoroasă. În interior, El Greco Mediterraneo nu este foarte mare, iar la mansardă trebuie să fii atent la tavanul destul de jos, senzaţia de intimitate fiind concurată îndeaproape de o senzaţie vagă de claustrofobie. Restaurantul este foarte curat şi amenajat cu bun gust.

restaurant_2.jpgAtmosfera este caldă şi primitoare, iar muzica grecească nu deranjează cu nimic clienţii, fiind redată de difuzoare la un volum rezonabil. M-am aşezat la una din cele 8 mese de la mansardă şi am comandat din meniu o porţie de Charas San Torini, constând în piept de pui cu ciuperci, capere, usturoi, busuioc şi sos de roşii, la 32 de lei, cu garnitură de cartofi cu rozmarin, la 4 lei, şi o foccacia, tot la 4 lei. Da, aş putea spune că preţurile sunt mari, dar pentru un local ca El Greco Mediterraneo sunt preţuri rezonabile. Pentru o masă intimă în doi, pregătiţi-vă să lăsaţi aici cel puţin 100 de lei.

Porţiile sunt suficient de mari pentru a satisface chiar şi un gurmand înfometat, iar meniurile sunt absolut delicioase. Ospătarii sunt amabili, iar prepararea meniului nu a durat mai mult de 10 minute.

Am avut o mică surpriză la toaletă, unde, prin intermediul unui poster fixat pe perete, îţi poţi verifica starea sănătaţii. Mai multe detalii puteţi vedea accesând galeria foto. Având în vedere faptul că este totuşi vorba de un restaurant, am rămas un pic pe gânduri.

Pentru atmosferă, servirea ireproşabilă şi meniul excelent, El Greco Mediteraneo primeşte 5 stele. Restaurant El Greco Mediterraneo funcţionează pe societatea SC Regal Holiday SRL, înfiinţată în 2009, cu sediul pe strada Crizantemelor nr. 38, Costineşti. Asociate în firma care are ca obiect principal de activitate „hoteluri şi alte facilităţi de cazare similare" sunt Steluţa Gabriela Luca şi Ioana Holea. Luca mai deţine părţi sociale şi în SC Delta Turism, iar Holea în Exclusiv Shop SRL.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Katy 18 May, 2011 08:25 Daca mancarea a fost gata numai in 10 minute sigur nu era gatita proaspat - sau cu ingtrediente proaspete, cel putin sosul. Sunt multe restaurante unde ingredientele sunt pastrate congelate si la comanda numai incalzite si turnate in farfurie. Acum ca sa dati 5 stele este exagerat, presupun ca 5 stele sunt maximul, nu?
  • geo 09 May, 2011 14:49 Ma INTREB CUM FUNCTIONEZA LA NICI 7 M DE LICEUL CAROL, CUM A OBTINUT AUTORIZATIILE, CAND NORMELE SUNT CLARE, INTRUCAT SE SERVESC BAUTURI ALCOOLICE, POATE FACETI SI UN REPORTAJ DESPRE ASA CEVA