Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:51 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un tânăr din Constanța și-a înscenat propria tâlhărie. Pentru a fi credibil, s-a tăiat în zona gâtului. A fost condamnat

ro

17 Oct, 2019 00:00 1236 Marime text
Judecătoria Constanța a dispus condamnarea în primă instanță a unui tânăr acuzat că și-a înscenat propria tâlhărie. Cel în cauză a luat doi ani de închisoare cu suspendare, pentru comiterea infracţiunii de inducere în eroare a organelor judiciare. Decizia Judecătoriei Constanța nu este definitivă. 
 
În actul de sesizare a instanței, procurorii arată că, aproape de finele anului trecut, inculpatul a sesizat organele de poliție cu privire la faptul că în timp ce se afla pe o stradă a fost acostat din spate de către o persoană necunoscută de sex masculin care i-a pus cuțitul la gât amenințându-l cu acte de violență, iar din buzunar i-a sustras telefonul mobil marca Samsung și suma de aproximativ 3.000 de lei. 
 
Pentru a-și proba sesizarea, inculpatul și-a provocat singur o excoriație la nivelul gâtului, iar la examinarea medico-legală s-a concluzionat că acesta prezintă leziuni traumatice care s-au putut produce prin zgâriere și comprimare cu un corp dur cu muchie fină ascuțită și vârf ascuțit. 
 
În urma cercetărilor specifice, oamenii legii au stabilit că telefonul fost utilizat chiar de inculpat.     
 
Pus în fața faptului împlinit, inculpatul a recunoscut săvârșirea faptei penale, declarând că suma de bani a pierdut-o, iar telefonul, primit cadou de la părinți, îl amanetase, însă l-a scos de la amanet.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii