Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:00 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tentativă de omor în spaţiul de plimbare al penitenciarului din Tulcea

ro

14 Jan, 2020 00:00 3700 Marime text

Judecătorii de la Tribunalul Tulcea au dispus condamnarea în primă instanţă a unui bărbat din Călăraşi, recidivist, la cinci ani de închisoare cu executare, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor.
 
Prin rechizitoriul nr. 407/P/2013 din 31 mai 2018, Parchetul de pe lângă Tribunalul Tulcea a dispus trimiterea în judecată a inculpatului pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor. În sarcina inculpatului s-a reţinut că, în data de 4 iunie 2013, în timp ce se afla încarcerat în Penitenciarul Tulcea, în cursul unui conflict spontan izbucnit în spaţiul de plimbare al penitenciarului, inculpatul a înjunghiat un alt deţinut cu un cuţit artizanal confecţionat dintr-un ciob ascuţit de sticlă, cauzându-i o plagă penetrantă în zona toracelui ce i-a pus viaţa în primejdie. Victima a fost lovită cu un ciob de sticlă în zona gâtului şi în zona toracelui stâng.
 
Prin decizia de condamnare, Tribunalul Tulcea a dispus confiscarea de la inculpat a următoarelor obiecte corp delict folosite la săvârşirea infracţiunilor: un ciob de sticlă de formă triunghiulară cu lungimea de 10 cm acoperit în material textil de culoare vernil şi un ciob de sticlă cu lungimea de 5 cm care alcătuiau împreună cuţitul artizanal folosit la comiterea faptei, un obiect înţepător confecţionat artizanal dintr-o periuţă de dinţi, cu vârf ascuţit şi lungimea de 12 cm.
 
Decizia Tribunalului Tulcea nu este definitivă, ea fiind atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
Citeşte şi
 
Totul pentru deţinuţi! Parcarea Palatului de Justiţie se schimbă total în câteva zile

Un comisar de la Penitenciarul Tulcea, acuzat că aducea telefoane în închisoare. Începe judecata
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii