Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:26 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Firma care a livrat ceai la plic Academiei de Poliție va furniza ulei rafinat și Penitenciarului Tulcea. Negociere fără publicare prealabilă (DOCUMENT)

ro

27 Jul, 2022 00:00 1712 Marime text

 
  • Stedyan Com SRL a încheiat 10.017 contracte de achiziții publice, în valoare totală de 105.947.833,16 lei, iar printre autoritățile conractante se află Ministerul Apărării - Unitatea Militară 02192 Constanța (Academia Navală „Mircea cel Bătrân” și Academia de Politie Alexandru Ioan Cuza Bucuresti, unde furnizat ouă, făină și ceai la plic și paste fainoase.
 
 
Penitenciarul Tulcea cumpără ulei rafinat de floarea soarelui! Potrivit licitatiapublica.ro, valoarea totală a achiziției (fără TVA) este de 17.493.84de lei, iar banii vor merge în conturile societății comerciale Stedyan Com SRL, cu sediul social în Brăila.
 
Contractul a fost atribuit la data de 25 iulie 2022 și presupune furnizare ulei rafinat de floarea soarelui pentru Penitenciarul Tulcea în perioada 25 iulie – 22 decembrie 2022, iar atribuția s-a făcut prin negociere fără publicare prealabilă.
 
Conform Confidas.ro, platformă consultată pe 26 iulie 2022, Stedyan Com SRL a fost înființată în 2003 și are sediul social în Brăila, pe strada Poporului, și se ocupă de „comerț cu ridicata nespecializat de produse alimentare, băuturi și tutun“.
 
Stedyan Com SRL este controlată de Dumitru Dănuț Sterea (asociat unic și administrator), pe care îl mai găsim în SC Restedyan SRL, unde deține 95% din părți sociale.
 
Restedyan SRL se ocupă de  comerț cu amănuntul și nu are încheiate contracte de achiziții publice. Restedyan SRL este controlată de Sterea Dumitru Dănuţ, cu 95 % din capital, și de Sterea Ana Lucia, cu 5 % din capital.  
 
Date financiare Stedyan Com SRL
 
În 2018, Stedyan Com SRL a avut 34 de angajați, profitul a fost 364.501 lei, iar cifra de afaceri a fost 12.108.718 lei.
 
Un an mai târziu, în 2019, cu 31 de angajați, profitul Stedyan Com SRL a fost 410.801 lei, iar cifra de afaceri a fost 13.483.010 lei.
 
Apoi, în 2020, cu 27 de angajați, profitul a fost 659.501 lei, iar cifra de afaceri a fost 12.482.565 de lei.
 
Anul trecut, în 2021 cu 24 de angajați, profitul Stedyan Com SRL a fost 696.157 lei, iar cifra de afaceri a fost 13.032.120 de lei.
 
Potrivit Confidas.ro, compania Stedyan Com SRL a încheiat 10.017 contracte de achiziții publice, în valoare totală de 105.947.833,16 lei, iar printre autoritățile conractante se află Ministerul Apărării - Unitatea Militară 02192 Constanța (Academia Navală „Mircea cel Bătrân” și Academia de Politie Alexandru Ioan Cuza Bucuresti, unde furnizat ouă, făină și ceai la plic și paste fainoase. 
 
Despre Negocierea fără publicare prealabilă
 
Legea achizițiilor publice 98/2016 , are prevăzuă aceasta situație pentru autoritatea contractantă, conform lege5.ro, astfel:
 
(1) Autoritatea contractantă are dreptul de a aplica procedura de negociere fără publicarea prealabilă a unui anunţ de participare pentru atribuirea contractelor de achiziţii publice/acordurilor-cadru de lucrări, de produse sau de servicii într-unul din următoarele cazuri:
a) dacă în cadrul unei proceduri de licitaţie deschisă ori licitaţie restrânsă organizate pentru achiziţia produselor, serviciilor sau lucrărilor respective nu a fost depusă nicio ofertă/solicitare de participare sau au fost depuse numai oferte/solicitări de participare neconforme, cu condiţia să nu se modifice în mod substanţial condiţiile iniţiale ale achiziţiei şi, la solicitarea Comisiei Europene, să fie transmis acesteia un raport;
 
b) dacă lucrările, produsele sau serviciile pot fi furnizate numai de către un anumit operator economic pentru unul dintre motivele prevăzute la alin. (2);
c) ca o măsură strict necesară, atunci când perioadele de aplicare a procedurilor de licitaţie deschisă, licitaţie restrânsă sau negociere competitivă nu pot fi respectate din motive de extremă urgenţă, determinate de evenimente imprevizibile şi care nu se datorează sub nicio formă unei acţiuni sau inacţiuni a autorităţii contractante.
(2) Motivele prevăzute la alin. (1) lit. b) sunt următoarele:
a) scopul achiziţiei este crearea sau achiziţionarea unei opere de artă sau unei reprezentaţii artistice unice;
b) concurenţa lipseşte din motive tehnice;
 
Prin urmare, atribuirea prin negociere  fără publicare prealabilă, obligatoriu trebuie să se încadreze în situațiile precizare în lege, respectiv, fie dacă în cadrul unei licitații anterioare, dacă a existat,  au fost depuse oferte neconforme, fie uleiul rafinat de floarea-soarelui poate fi furnizat de un singur operator economic, doar că aici precizările se referă la crearea operă de artă sau concurența lipsește din motive tehnice, fie a existat o maximă urgență
  
Despre toate procedurile publice cu impact asupra județului Constanța, cine și ce cumpără, cine și cât câștigă puteți citi accesând categoria „Combaterea criminalității în achizițiile publice“.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Contract atribuit de Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Gafencu” Constanța. Ce societăți vor furniza alimente unității sanitare (DOCUMENT)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii