Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:19 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ultraj la Tulcea, pedeapsă exemplară – aproape 12 ani de închisoare

ro

15 Apr, 2023 00:00 3986 Marime text
 
 
 
  • În actul de sesizare a instanței, procurorii au reținut că, în iunie 2018, în timp ce se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în calitate de agent supraveghetor la Penitenciarul Tulcea a auzit de la o cameră de detenție mai multe bătăi în ușă, motiv pentru care s-a deplasat la acea cameră şi, deschizând uşa pentru a observa ce se întâmplă, a constatat că de cealaltă parte a gratiilor despărțitoare, deținutul a solicitat să fie lăsat să iasă din camera în care se găsea pentru a-și procura țigări de la alți deținuți.
  • Întrucât nu i s-a permis acest lucru, deținutul a început să îi adreseze injurii și amenințări agentului.
  • Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
Un deținut al Penitenciarului Tulcea a fost condamnat la aproape 12 ani după ce amenințat un agent supraveghetor al Penitenciarului Tulcea! Sentința a fost contestată la Curtea de Apel Constanța, instanță ce va lua o decizie definirică.
 
Recent, Judecătoria Tulcea a decis condamnarea inculpatului la pedeapsa de 10 (zece) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj.
 
Instanța a constatat că inculpatul a săvârşit infracţiunea de ultraj, pentru care s-a dispus condamnarea în prezenta cauză la data de 03.06.2018, în timp ce se afla în executarea pedepsei rezultante de 7 ani, 2 luni şi 1477 zile închisoare, pedeapsă în executarea căreia se află şi în prezent, aplicată Judecătoria Iaşi.
 
Magistrații au adaugat la pedeapsa de 10 luni închisoare aplicată în cauză, la pedeapsa de 7 ani, 2 luni şi 1457 zile închisoare în a cărei executare se află inculpatul, aplicată prin sentinţa penală pronunţată de Judecătoria Iaşi, inculpatul urmând să execute pedeapsa rezultantă de aproape 12 ani.
 
Decizia a fost contestată la Curtea de Apel Constanța, instanță ce a stabilit primul termen în apel pentru data de 23 noiembrie 2023.
 
Dosarul a fost instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea.
 
În actul de sesizare a instanței, procurorii au reținut că, în iunie 2018, în timp ce se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în calitate de agent supraveghetor la Penitenciarul Tulcea a auzit de la o cameră de detenție mai multe bătăi în ușă, motiv pentru care s-a deplasat la acea cameră şi, deschizând uşa pentru a observa ce se întâmplă, a constatat că de cealaltă parte a gratiilor despărțitoare, deținutul a solicitat să fie lăsat să iasă din camera în care se găsea pentru a-și procura țigări de la alți deținuți.
 
Întrucât nu i s-a permis acest lucru, deținutul a început să îi adreseze injurii și amenințări agentului.
 
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
Sursa: portal instanțe de judecată și rejust.ro
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Constanța
Tineri surprinși în timp ce întrețineau raporturi sexuale într-o mașină parcată pe o stradă din cartierul Tomis Nord

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii