Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:37 22 09 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cinci ani cu executare pentru un fost comisar al Penitenciarului Tulcea. Apelul, în octombrie

ro

17 Aug, 2021 00:00 957 Marime text
 
  • DNA arată că persoana beneficiară a obiectelor respective face parte dintr-o grupare specializată în comiterea de infracțiuni prin metoda „Accidentul”.
 
Judecătorii de la Curtea de Apel Constanța au stabilit un nou termen în dosarul în care Silviu Ioan Ionele, fost comisar în cadrul Penitenciarului Tulcea, a fost trimis în judecată de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Constanţa.
 
În primă instanță, Tribunalul Tulcea a decis condamnarea fostului comisar șase ani de închisoare cu executare.
 
Silviu Ioan Ionele este suspectat de luare de mită în formă continuată, introducerea, în mod ilicit, într-un penitenciar de telefoane mobile și alte mijloace de comunicare la distanță, cartele SIM, dispozitive de tip GPS, modem de Internet, medii de stocare a datelor și alcool, în formă continuată.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
 
„În perioada martie - aprilie 2019, inculpatul Ionele Silviu Ioan, în calitatea menționată mai sus, contrar îndatoririlor de serviciu, a introdus în mod ilicit, în Penitenciarul Tulcea, mai multe telefoane mobile și cartele telefonice care, ulterior, au ajuns la o persoană încarcerată în unitatea amintită, pentru săvârșirea unei infracțiuni de omor.
 
De menționat este faptul că persoana beneficiară a obiectelor respective face parte dintr-o grupare specializată în comiterea de infracțiuni prin metoda „Accidentul”.
Pentru acest „serviciu”, inculpatul a primit de la un prieten al celui încarcerat suma totală de 6.500 lei, acceptând totodată promisiunea de a primi în viitor suma de 3.500 lei“.
 
PRECIZĂRI:
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Tulcea. Acte sexuale înregistrate și distribuite în mediul online. Decizie definitivă la Constanța
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii