Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:34 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reținut pentru tentativă de omor calificat. Ce alte acuzații i se aduc

ro

13 Nov, 2020 14:32 1643 Marime text
  • Inculpat reținut pentru constituirea unui grup infracțional organizat și tentativă de omor calificat
  • Membrii grupului i-au aplicat victimei nouă lovituri de cuțit 

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – București au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a unui nou inculpat,  pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, tentativă la infracțiunea de omor calificat şi distrugere.

La data de 13.04.2019, pe raza judeţului Vrancea, în timp ce persoana vătămată pe care liderul grupării o considera vinovată de o agresiune comisă împotriva unuia dintre oamenii săi de bază conducea un autoturism înmatriculat în judeţul Vaslui, inculpatul împreună cu liderul grupării şi alţi doi membri ai acestuia, a acroșat autoturismul cu care se deplasa persoana vătămată, proiectându-l în afara carosabilului, după care, împreună cu membrii grupului i-au aplicat victimei nouă lovituri de cuțit, precum și alte lovituri cu obiecte contondente, respectiv țevi metalice, cu intenția de a o ucide.

Doi dintre ceilalți participanți la tentativa de omor sunt cercetați în stare de arest preventiv, iar cel de-al treilea a fost condamnat definitiv, tot pentru comiterea, la data de 9 ianuarie 2020, a unei tentative de omor în circumstanțe la fel de violente și prin utilizarea unor arme albe asupra unui alt inculpat cu trecut infracțional de notorietate în lumea interlopă și cu care liderul grupării a avut anterior unele divergențe.

În urma percheziției domiciliare, au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor: 5 telefoane mobile, un cuțit tip baionetă, cu 2 tăișuri și un briceag. La data de 12.11.2020 Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile.

Acțiunea a fost realizată cu sprijinul polițiștilor din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 7 Poliție și cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale.
Suportul tehnic a fost asigurat de către Biroul Tehnic și Criminalistic din cadrul D.I.I.C.O.T. - Structura Centrală.

Procurorii precizează că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Sursa foto: DIICOT
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii