Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:56 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cetățean albanez, înjunghiat de 13 ori! Se anunță finalul anchetei

ro

26 Mar, 2023 11:18 1439 Marime text



Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus trimiterea în judecată în stare de arest la domiciliu a unui inculpat pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la omor calificat.

În cauză s-a reținut faptul că, la data de 09.03.2012, inculpatul împreună cu alți doi cetățeni români au atacat, cu intenția de a ucide, un cetățean albanez.

În acest scop, au urmărit cu un autoturism cetățeanul albanez și, în momentul în care acesta din urmă se deplasa într-o zonă necirculată, au procedat la acroșarea autovehiculului condus de victimă, împingându-l pe marginea drumului, unde au coborât din mașină și l-au lovit în mod repetat cu cuțitele, provocându-i 13 sau 14 răni prin tăiere și înjunghiere, în zona toracelui, spatelui, picioarelor și brațelor, aceasta suferind un hemopneumotorax bilateral dreapta și o contuzie pulmonară posterioară bilaterală.

Infracțiunea de tentativă la omor calificat a fost comisă în contextul conflictului dintre grupările de criminalitate organizată din Romania și Albania, legat de împărțirea și administrarea teritoriului și a persoanelor care practicau prostituția în Ticino, Elveția.

Precizăm faptul că doi dintre autorii faptei au fost condamnați definitiv în Elveția pentru comiterea tentativei la omor calificat.

Prin rechizitoriu, s-a solicitat menținerea măsurii sechestrului instituit asupra mai multor bunuri mobile (bijuterii și sumele de sumele de 42.620 euro și 100 franci elvețieni) și obligarea inculpatului la plata unor cheltuieli judiciare în cuantum de 50.000 lei.

Dosarul a fost înaintat spre competentă soluționare Tribunalului București.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii