Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:28 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Inculpat din Dosarul Retrocedărilor din Constanța, la un pas de eliberare condiționată!

ro

23 May, 2022 00:00 3459 Marime text
  • Este vorba despre Alin Horațiu Dima, catalogat în rechizitoriul și sentințele privind Dosarul Retrocedărilor din Constanța drept evaluatorul agreat de Primăria Constanța.
  • Acesta a fost condamnat în Dosarul Retrocedărilor la o pedeapsă de șase ani de închisoare, hotărârea definitivă fiind pronunțată în februarie 2019.
  • Totodată, în procesul privind retrocedarea a 25 de hectare în zona (Anadalchioi) Brătianu – Constanța, Alin Horațiu Dima a fost condamnat la nouă ani și opt luni de închisoare, după contopirea pedepsei cu cea aplicată în Dosarul Retrocedărilor, decizia fiind luată în primă instanță.
  • În cazul în care se va face contestație împotriva eliberării condiționate, cazul va ajunge la Tribunalul Constanța, care va avea ultimul cuvânt de spus în legătură cu libertatea lui Alin Horațiu Dima.
 
Judecătorii au decis! Un alt suspect condamnat în Dosarul Retrocedărilor din Constanța ar putea fi pus în libertate, cererea de eliberare condiționată fiindu-i admisă în primă instanță.
 
Este vorba despre Alin Horațiu Dima, catalogat în rechizitoriul și sentințele privind Dosarul Retrocedărilor din Constanța drept evaluatorul agreat de Primăria Constanța.
 
Acesta a fost condamnat în Dosarul Retrocedărilor la o pedeapsă de șase ani de închisoare, hotărârea definitivă fiind pronunțată în februarie 2019.
 
În paralel cu acest dosar însă, Alin Horațiu Dima a fost condamnat, în primă instanță, și în procesul privind retrocedarea a 25 de hectare din zona (Anadalchioi) Brătianu – Constanța.
 
În această cauză, Alin Horațiu Dima a fost condamnat la nouă ani și opt luni de închisoare, după contopirea pedepsei cu cea aplicată în Dosarul Retrocedărilor.
 
Hotărârea aceasta a fost pronunțată de Curtea de Apel București, fiind ulterior atacată la Înalta Curte de Casație și Justiție a României, unde cazul va fi analizat la data de 26 mai 2022.
 
În ce privește eliberarea condiționată din penintenciar a lui Alin Horațiu Dima, aceasta a fost decisă, în primă instanță, de Judecătoria Medgidia, în dosarul 3414/256/2022.
 
Se arată în minuta hotărârii instanței că aceasta „admite cererea de liberare condiţionată a condamnatului D. A. H., deţinut în Penitenciarul Constanţa-Poarta Albă. Dispune liberarea condiţionată a condamnatului D. A. H., deţinut în Penitenciarul Constanţa-Poarta Albă, din executarea pedepsei aplicate prin sent.pen.nr.148/2017 a Curţii de Apel Bucureşti-Secţia II Penală, mandat nr. 305/2019, dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză“.
 
Hotărârea Judecătoriei Medgidia poate fi contestată în termen de trei zile de la comunicare.
 
În cazul în care se va face contestație, cazul va ajunge la Tribunalul Constanța, care va avea ultimul cuvânt de spus în legătură cu libertatea lui Alin Horațiu Dima.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Zeci de ani de închisoare în primă instanță pentru retrocedarea a 25 de hectare din Constanța. Apelul, amânat pentru luna viitoare
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii