Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:48 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Veste extraordinară pentru învăţământul constănţean!

ro

09 Feb, 2018 14:10 3996 Marime text
Olimpiada Națională de Astronomie şi Astrofizică: în urma selecției din săptămâna aceasta, Robert Păşcălău şi George Prodan s-au calificat în lotul restrâns al României, de pe locurile 1 şi respectiv 4, pentru Olimpiada Internațională de Astronomie şi Astrofizică ce se va desfășura anul acesta în China.

Reamintim că, Ediţia a XVI-a a etapei naţionale a Olimpiadei de Astronomie şi Astrofizică (ONAA) s-a desfăşurat, în perioada 2-5 februarie 2018, la Colegiul "Alexandru cel Bun" din Gura Humorului, reunind 137 de finalişti din 29 de judeţe.
 
Potrivit Ministerului Educației, specificul competiţiei a constat în faptul că a vizat două categorii de concurenţi: juniori (clasele VI-VIII) şi seniori (clasele IX-XII). La prima categorie au participat 47 de elevi, iar la a doua - 90 de elevi. Au fost acordate premiile I, II şi III, respectiv 21 de menţiuni din partea Ministerului Educaţiei Naţionale (8 pentru juniori şi 13 menţiuni pentru seniori).
 
De asemenea, Societatea Română de Fizică (SRF) a acordat 76 de medalii de aur, argint şi bronz, dar şi menţiuni de onoare, conform regulamentului Olimpiadei Internaţionale de Astronomie şi Astrofizică (OIAA).
 
Structura concursului a presupus parcurgerea a trei probe: o probă teoretică (trei ore), o probă observaţională şi o probă de baraj (patru ore) pentru accesul în loturile lărgite (15 seniori şi 10 juniori) din care vor fi selectaţi reprezentanţii României la concursurile internaţionale de profil. Selecţia loturilor are loc în perioada 5-10 februarie 2018.
 
Etapa naţională a ONAA 2018 a fost organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava cu sprijinul Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN), al Universităţii "Ştefan cel Mare" din Suceava şi al Societăţii Ştiinţifice Cygnus din Suceava.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii