Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:32 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIVE. "O poveste despre Maria Tănase" - pasiune, documente, scrisori, interviuri, amintiri și melodii celebre, interpretate de Mirela Pană

ro

09 Apr, 2021 00:00 2731 Marime text
  • „O poveste despre Maria Tanase” este spectacolul-concert pe care Teatrul de Stat Constanța, actrița Mirela Pană și regizoarea Carmen Lidia Vidu l-au pregătit pentru publicul constănțean
  • Cu sprijinul pianistei Elena Gatcin și al Cristinei Baciu, care se ocupă de partea multimedia, spectacolul se bucură și de costumele realizate de Lăcrămioara Dumitrașcu
  • Mirela Pană a vorbit la ZIUA LIVE despre povestea din spatele spectacolului, care se anunță unul de mare succes
  • Mirela a început să-i cânte melodiile la sugestia violonistului și dirijorului Gheorghe Parnica, care i-a spus că are timbrul asemănător cu al Mariei Tănase

„O poveste despre Maria Tanase” este spectacolul-concert pe care Teatrul de Stat Constanța, actrița Mirela Pană și regizoarea Carmen Lidia Vidu l-au pregătit pentru publicul constănțean. Cu sprijinul pianistei Elena Gatcin și al Cristinei Baciu, care se ocupă de partea multimedia, spectacolul din urmă cu 8 ani a devenit un produs international, numai bun de urmărit atât în sala de teatru cât și în cinematografe sau spații neconvenționale. Costumele spectacolului sunt realizate de Lăcrămioara Dumitrașcu.
Mirela Pană a vorbit la ZIUA LIVE despre povestea din spatele spectacolului, care se anunță unul de mare succes.


Interviul video poate fi urmărit aici: .


"O poveste despre Maria Tănase" aduce în fața publicului nu doar o parte dintre cele mai cunoscute melodii interpretate de Maria Tănase, interpretate de Mirela Pană, dar și documente, scrisori, gândurile, amintirile celor care au cunoscut-o pe marea artistă.
Legătura Mirelei cu Maria nu este una întâmplătoare. Dincolo de timbrul special, actrița de la Teatrul de Stat din Constanța a povestit la ZIUA LIVE ce o leagă de Maria a lui Tănase.
“Pasiunea, avem aceeași pasiune pentru scenă. Am un soi de golănism pe care îl avea și ea. Sunt o persoană deschisă, ca și ea. Cânt în aceeași tonalitate ca și ea”, a mărturisit actrița.
Mirela a început să-i cânte melodiile la sugestia violonistului și dirijorului Gheorghe Parnica, care i-a spus că are timbrul asemănător cu al Mariei Tănase.
“Maestrul Parnica a fost cel care m-a învățat să-i interpretez cântecele, cu melos, cu trăire, să le ascult și să le înțeleg. Faptul că am descoperit-o întâi prin cântec, m-a făcut să vreau să fac mai mult pentru ea, s-o arăt lumii așa cum a fost. Astăzi după ani buni de la prima variantă a spectacolului, eu nu o joc pe Maria Tănase, ci o transmit așa cum îmi imaginez eu că a existat ea: strălucind pe scenă, cu eleganță, senzualitate, cu adorație și pasiune mistuitoare pentru muzică”, a precizat Mirela Pană.


Citește și:

ZIUA LIVE. Actrița Mirela Pană, detalii despre cea mai nouă producție a Teatrului de Stat Constanța

ZIUA LIVE. Povestea Mariei Tănase, adusă în repertoriul Teatrului de Stat Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii