Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:33 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Declarația membrilor Consiliului European după anexarea abuzivă de către Rusia a 18% din teritoriul Ucrainei

ro

30 Sep, 2022 16:09 1404 Marime text
Consiliul Europei a transmis o declarație oficială după discursul susținut de președintele Rusiei, Vladimir Putin, în urma discursului susținut cu prilejul anexării abuzive a 18% din teritoriul Ucrainei.

Respingem ferm și condamnăm fără echivoc anexarea ilegală de către Rusia a regiunilor Donețk, Lugansk, Zaporizhzhia și Herson din Ucraina.

Subminând în mod intenționat ordinea internațională bazată pe reguli și încălcând în mod flagrant drepturile fundamentale ale Ucrainei la independență, suveranitate și integritate teritorială, principii de bază, așa cum sunt consacrate în Carta ONU și în dreptul internațional, Rusia pune în pericol securitatea globală.

Nu recunoaștem și nu vom recunoaște niciodată „referendumurile” ilegale pe care Rusia le-a conceput ca pretext pentru această încălcare suplimentară a independenței, suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei și nici rezultatele lor falsificate și ilegale. Nu vom recunoaște niciodată această anexare ilegală. Aceste decizii sunt nule și nu pot produce niciun efect juridic.

Crimeea, Herson, Zaporizhzhia, Donețk și Lugansk sunt Ucraina. Facem apel la toate statele și organizațiile internaționale să respingă fără echivoc această anexare ilegală. În fața războiului de agresiune al Rusiei, precum și a celei mai recente escalade a Moscovei, Uniunea Europeană este hotărâtă alături de Ucraina și de poporul său.

Suntem neclintiți în sprijinul nostru pentru integritatea teritorială și suveranitatea Ucrainei. Ucraina își exercită dreptul legitim de a se apăra împotriva agresiunii ruse pentru a recâștiga controlul deplin asupra teritoriului său și are dreptul de a elibera teritoriile ocupate în cadrul granițelor sale recunoscute internațional. Amenințările nucleare făcute de Kremlin, mobilizarea militară și strategia de a încerca să prezentăm în mod fals teritoriul Ucrainei ca fiind al Rusiei și de a pretinde că războiul ar putea avea loc acum pe teritoriul Rusiei nu ne vor zgudui hotărârea. Vom consolida măsurile noastre restrictive pentru a contracara acțiunile ilegale ale Rusiei.

Ei vor crește și mai mult presiunea asupra Rusiei pentru a pune capăt războiului său de agresiune. Reiterăm că Uniunea Europeană este ferm alături de Ucraina și va continua să ofere Ucrainei un sprijin economic, militar, social și financiar puternic atât timp cât este nevoie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii