Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:42 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Limbilor Europei, expoziție de CD-uri la Biblioteca Județeană Constanța (GALERIE FOTO)

ro

24 Sep, 2022 08:32 1238 Marime text
 expoziție de CD-uri, foto: Facebook/ Biblioteca Județeană Constanța.Ziua Limbilor Europei, expoziție de CD-uri la Biblioteca Județeană Constanța! 

Ziua Limbilor Europei este celebrată pe 26 septembrie. Astfel, este sărbătorită diversitatea lingvistică și este marcată importanța învățării limbilor străine.

Anul 2000 a fost anul pe care Consiliul Europei l-a declarat ,,Anul european al limbilor vorbite”. Și de atunci, pe 26 septembrie, statele membre ale Consiliului Europei sărbătoresc Ziua europeană a limbilor vorbite.
 

Precizăm că în Europa se vorbesc 24 de limbi oficiale, dar sunt și peste 60 de comunități autohtone care vorbesc o limbă regională sau minoritară., transmit reprezentanții Bibliotecii Județene Constanța. 


Peste jumătate din cetățenii Europei declară că vorbesc și o limbă străină, iar mai mult de un sfert vorbesc chiar două limbi străine.

Cu această ocazie, utilizatorii care vor vizita expoziția amplasată în holul de la etajul I al instituției, pot împrumuta CD-uri tematice, cât şi alte titluri din colecţia bibliotecii.


Mai multe imagini puteți vedea în secțiunea „Galerie foto“ a materialului.   
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii