Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:29 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Delegația Partidului Socialiștilor Europeni a ajuns la Tulcea. Ce subiecte au fost dezbătute la Consiliul Județean (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

19 Jul, 2022 12:02 1451 Marime text
Delegație PES. Foto: ZIUA de ConstanțaZilele acestea la Constanţa are loc reuniunea externă a membrilor grupului Partidului Socialiștilor Europeni (PES) ce are ca temă „Viitorul Europei”. 

Primarul comunei Cumpăna, Mariana Gîju a a coordonat această deplasare a delegațiilor PES din Europa în Constanța și Tulcea. 

Delegația PES a ajuns astăzi la Consiliul Județean Tulcea unde a fost întâmpinată de președintele CJ Tulcea, Horia Teodorescu.

Acesta le vorbește oaspeților europeni despre ajutorarea refugiaților ucraineni, despre modul în care județul Tulcea a reușit să gestioneze situația celor care au fugit din calea razboiului. Despre implicarea autorităților și a societății civile.

Horia Teodorescu a precizat că au fost sute de tiruri și vagoane de tren care au ajuns din Franța, prin Apărarea Civilă de acolo, cu ajutoare pentru refugiații ucraineni și pentru populația din Ucraina, prin hub-ul creat în județul Tulcea, special construit în acest scop.

"Peste 350 de camioane plecate către poporul ucrainean din martie și până acum.  Totul în urma colaborării autorități locale-ong-uri. Inclusiv ONG uri din Israel și SUA cu care autoritățile din Tulcea au încheiat un protocol pentru 6 luni, cu drept de prelungire“ - a precizat Eugen Ion, primarul comunei Jurilovca.

Delegația a pornit apoi spre Isaccea. Președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu a anunțat că s-au făcut demersuri la guvern, în baza unor discuții cu mari organizații umanitare, pentru accelerarea tranzitului de cereale din Ucraina prin zona Tulcea. În acest sens, se vor face modificări la Bara Sulina pentru mărirea capacității portului Sulina, tocmai pentru ca traficul de nave și barje maritime sa crească.

Marţi, 19 iulie 2022, delegaţiile prezente vor avea următorul program: 
•             9:00 - Plecare din Constanța, Hotel Continental Forum;
•             10:30 - Întâlnire cu domnul Horia Teodorescu – Președintele Consiliului Județean Tulcea, la sediul Consiliului Județean Tulcea;
•             11:15 - Plecare din Tulcea spre Isaccea;
•             12:15 - Sosire la Punctul de Trecere Frontieră Isaccea
o             Vizită la punctul de trecere a frontierei
o             Întâlnire cu refugiați ucraineni;
•             13:30 - Plecare spre Jurilovca, judeţul Tulcea sau spre Aeroportul Bucureşti.

UPDATE: 

Delegația PES a ajuns la punctul de trecere a frontierei de la Isaccea. Președintele delegației, Christophe Rouillon, împreună cu Mariana Gâju, au stat de vorbă cu refugiații ucraineni și cu reprezentanți ai ONG-urilor, voluntari din mai multe țări, inclusiv din Ucraina.

Membrii delegației Comitetului European al Regiunilor au adus ajutoare pe care le au oferit copiilor ucraineni sau le-au lăsat în corturile special amenajate pentru a fi de folos viitorilor refugiați.

Delegația străină a asistat chiar la sosirea unui bac cu refugiați ucraineni care au trecut pe jos, în autobuze, sau autoturisme. Un alt bac plin cu camioane și alte autovehicule încărcate cu ajutoare  a trecut în sens invers spre Ucraina.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii