Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:37 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Traian Hristea, secretarul de stat MAE, prezent la seminarul organizat de Consiliul Europei dedicat protecției refugiaților ucraineni în România

ro

23 Nov, 2023 20:12 719 Marime text







Secretarul de stat pentru afaceri globale și strategii diplomatice Traian Hristea a participat joi, 23 noiembrie 2023, în sistem VTC, la deschiderea seminarului organizat de Consiliul Europei dedicat protecției refugiaților ucraineni în România, intitulat “Psychological Support to Refugees: Strengthening Capacities for Professionals working with children and women affected by trauma”, potrivit unui comunicat al MAE.
 
Seminarul oferă oportunitatea de a întregi competențele specialiștilor români cu expertiza necesară, oferită de Consiliul Europei, pentru a gestiona consecințele traumatice ale conflictului din Ucraina, în special asupra copiilor și femeilor. La eveniment au participat reprezentanți ai autorităților române care gestionează problematica refugiaților în România.
Evenimentul a fost deschis de Leyla Kayacik, Reprezentantul Special pentru migrație și refugiați al Secretarului General al Consiliului Europei, care a apreciat în mod deosebit solidaritatea României față de refugiații ucraineni și a încurajat autoritățile române să continue să identifice femeile și copiii refugiați aflați în situații de vulnerabilitate, se arată în comunicat. 
 
În intervenția sa, secretarul de stat Traian Hristea a mulțumit Consiliului Europei pentru disponibilitatea de a identifica modalități concrete prin care să sprijine eforturile depuse de autoritățile române în beneficiul refugiaților. Demnitarul român a subliniat sprijinul continuu oferit de autorități refugiaților ucraineni aflați pe teritoriul României și a menționat răspunsul coordonat și cuprinzător între toate instituțiile naționale care oferă asistență și protecție refugiaților.
 
Secretarul de stat a reamintit că, în acest an, România aniversează 30 de ani de la aderarea la Consiliul Europei. Primirea României în Consiliul Europei în 1993 a fost deosebit de importantă pentru reinserarea țării noastre în familia democrațiilor europene și pentru parcurgerea reformelor structurale de recuperare a drepturilor fundamentale ale românilor și a statului de drept. Totodată, acest parteneriat a consolidat parcursul României către aderarea la Uniunea Europeană. Oficialul român a subliniat importanța sprijinirii parcursului european al Republicii Moldova și al Ucrainei de către Consiliul Europei, potrivit sursei.
 
 
 Citește și
Secretarul de stat MAE Traian Hristea, la Conferința Regională a părților interesate de la Marea Neagră
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii