Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:44 08 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Guliu a vrut şi el în libertate Secăreanu, fostul şef al SIPI Constanţa, cere liberare provizorie sub control judiciar

ro

20 Jul, 2012 01:00 3793 Marime text
Secareanu-florindansecareanusursafacebook1.jpgFostul şef al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Constanţa, Dan Florin Secăreanu, acuzat de procurori de complicitate la evaziune fiscală, sprijinire a unui grup infracţional organizat şi permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, cere liberarea din arest. Concret, cel care a condus SIPI Constanţa a depus pe rolul Curţii de Apel Bucureşti o cerere de liberare provizorie sub control judiciar, cauza urmând să se judece azi. Oricare va fi decizia judecătorilor ea va putea fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României.

Pe data de 17 iulie, pe rolul Curţii de Apel Bucureşti a fost înregistrat dosarul cu numărul unic 5735/2/2012 (2387/2012), cu obiect „cerere de liberare provizorie sub control judiciar". Portalul instanţelor de judecată arată că Dan Florin Secăreanu are calitatea de petent şi că dosarul va fi analizat azi de judecători. În cazul în care instanţa de judecată îi va admite cererea, fostul şef al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Constanţa nu va părăsi arestul, dacă procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie vor ataca cu recurs decizia Curţii de Apel Bucureşti, la Curtea Supremă. Secăreanu va putea pleca acasă doar în funcţie de decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României. De remarcat că cerere de liberare provizorie sub control judiciar a formulat şi Mariana Cozma, contabil autorizat, şi George Guliu, arestaţi în acelaşi dosar cu Secăreanu. DNA arată că în sarcina lui Guliu, asociat şi administrator la SC Excella Real Grup SRL, unul dintre cei patru civili arestaţi în 2009 în dosarul numit generic „Mafia de la Rutieră", s-au reţinut infracţiuni de evaziune fiscală şi constituire a unui grup infracţional organiza. Tot pe rolul Curţii de Apel Bucureşti, Andrei Florin Jugănaru a depus o cerere de înlocuire a măsurii arestării preventive.

Prejudiciu, peste 15 milioane de euro

DNA spune despre Jugănaru că, în perioada mai 2011 - iulie 2012, alături de Guliu, Dumitru Chirvăsitu, Radu Nemeş şi Dana Nemeş, ar fi constituit şi coordonat o grupare infracţională organizată prin iniţierea unui amplu mecanism evazionist ce vizează sustragerea de la plata accizelor aferente a peste 33.000 de tone de motorină care au fost comercializate pe piaţa internă sub denumirea unor produse petroliere inferioare. Organele de anchetă mai arată că prin intermediul mecanismului mai sus precizat, bugetul de stat a fost prejudiciat cu suma de 15.203.024 euro reprezentând accize şi TVA neachitate. Legat de acest dosar, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au început urmărirea penală şi faţă Sorin Blejnar, fost preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală. Acesta este acuzat de complicitate la evaziune fiscală şi sprijinire a unui grup infracţional organizat. Oamenii legii spun că există indicii că, în perioada mai 2011 - iulie 2012, Blejnar ar fi acordat sprijin grupului infracţional organizat care a iniţiat un amplu mecanism evazionist vizând sustragerea, de la plata accizelor aferente, a unor cantităţi de motorină comercializate pe piaţa internă sub denumirea unor produse petroliere inferioare.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii