Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:11 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cel putin 11 nave si 200 de marinari, in continuare in captivitatea piratilor somalezi

ro

08 Aug, 2009 14:50 718 Marime text

Cargoul german Hansa Stavanger, eliberat luni după achitarea unei răscumpărări piraţilor somalezi şi patru luni de captivitate, a sosit vineri în postul kenyan Mombasa, informează AFP, citând un responsabil al portului.
Nava germană, cu cei 24 de membri ai echipajului, mai trebuie să aştepte o autorizaţie pentru a acosta la chei, ceea ce se va face sâmbătă dimineaţa, a precizat el.
După eliberarea navei germane, au mai rămas în captivitatea piraţilor somalezi încă cel puţin 11 vase şi circa 200 de marinari.
Anul trecut, ei atacaseră peste 130 de nave comerciale, înregistrându-se o creştere de peste 200 % în raport cu 2007, potrivit Biroului maritim internaţional.
În 27 iulie, una dintre forţele navale multinaţionale însărcinate cu lupta împotriva pirateriei în Oceanul Indian avertizase vasele comerciale de riscul unei sporiri a pirateriei după perioada musonului, care se termină în regiune la începutul lunii septembrie. Acelaşi avertisment a fost comunicat şi de Combined Task Force 151 /CTF 151/.

AGERPRES

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii